Nieuw koosjer recept – Kippenvleugeltjes op zijn Koreaans

Kipppenvleugels op zijn Koreaans. Foto Koscher.com

Het is donderdag dus verwacht u een nieuw koosjer recept van ons. We vonden een recept dat ons wel aanspraak, namelijk kippenvleugeltjes, of chicken wings zoals het ook wel wordt genoemd, maar dan bereid op zijn Koreaans.

Ik heb het gemaakt om het uit te proberen en moet zeggen het was heerlijk, wel heb ik de gochujang ofwel de Koreaanse rode chilipasta, vervangen door een lokale rode chilipasta.

Ingrediënten

1,2 kilo kippenvleugels

roze zout, naar smaak

Zwarte peper, naar smaak

1/3 kopje maizena

Canola Olie Spray

Saus

1/3 kopje gochujang (Koreaanse rode chilipasta) of lokale rode chilipasta

2 eetlepels ketchup

1/4 kopje bruine suiker

1 eetlepel mirin

3 eetlepels sojasaus

2 eetlepels sesamzaadjes, plus meer voor garnering

gesneden lente-uitjes, voor garnering

Bereidingswijze

Bereid de kipvleugels voor

Verwarm je oven voor op 230 graden Celcius.

Kruid de vleugels met zout en peper en bedek elke vleugel met een heel lichte laag maizena, schud het overtollige maïszetmeel eraf en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.

Spray met olie en bak 30 minuten onafgedekt. Maak ondertussen de saus klaar.

Bereid de saus voor

Roer alle sausingrediënten in een pan op laag vuur tot ze uniform zijn en de saus licht begint te borrelen. Haal van het vuur.

Samenvoegen

Zodra de vleugels uit de oven komen, roer je ze door de warme saus.

Top met lente-uitjes en sesamzaadjes.

Opmerking: De saus bedekt de vleugels gemakkelijker als het warm is. Als u de saus van tevoren bereidt, verwarm dan opnieuw voordat u de vleugels bedekt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!