Omzet Israëlische website creator Wix stijgt naar bijna $ 1 miljard door invloed COVID-19 pandemie

Foto via Wix.com

Wix.com, het Israëlisch bedrijf dat kleine tot grote bedrijven helpt bij het bouwen en exploiteren van websites, zegt in een persverklaring dat 2020 een “fenomenaal jaar” is geweest, met een omzet die in 2020 met 30 procent was gestegen doordat bedrijven om te overleven online gingen vanwege de coronavirus-pandemie en beperkingen op sociale contacten.

Het in Tel Aviv gevestigde Wix zei dat de omzet voor het hele jaar $ 989 miljoen bedroeg. De omzet in het vierde kwartaal bedroeg $ 283 miljoen, een stijging van 38% op jaarbasis, aldus het bedrijf. De verliezen werden echter groter doordat de onderzoeks- en ontwikkelingskosten en andere uitgaven stegen.

Het nettoverlies voor het volledige jaar 2020 bedroeg $ 217 miljoen vergeleken met een nettoverlies van $ 86 miljoen in 2019. Voor het vierde kwartaal bedroeg het nettoverlies ongeveer $ 63 miljoen, vergeleken met een nettoverlies van $ 22 miljoen voor het vierde kwartaal van 2019.

“We hebben het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van ons bedrijf afgesloten. In 2020 sloten meer dan 31 miljoen nieuwe geregistreerde gebruikers zich aan bij Wix, voegden we bijna 1 miljoen netto nieuwe abonnementen toe en overschreden we voor het eerst $ 1 miljard aan jaarlijkse collecties. Het voelt echt nederig om miljoenen bedrijven door een buitengewoon uitdagend jaar heen te helpen ”, zegt Avishai Abrahami, medeoprichter en CEO van Wix, in het persbericht.4

Hij voegde eraan toe dat Wix een “dominante speler” op internet kan worden, “door toegang te democratiseren en een plek te bieden waar de meerderheid van de mensen hun aanwezigheid op het web zal opbouwen. Mijn doel en overtuiging is dat bij dit groeitempo in de komende 5-7 jaar 50% van alles wat nieuw op internet wordt gebouwd, op Wix zal worden gedaan.”

Het in 2006 opgerichte bedrijf, dat in 2013 een eerste openbare aanbieding van aandelen op de Nasdaq hield, voorspelde dat de inkomsten voor 2021 zullen liggen tussen $ 1.272 miljoen – $ 1.286 miljoen, een stijging van 29% -30% ten opzichte van 2020.

Het bedrijf zei 185.000 netto premium-abonnementen in het vierde kwartaal van 2020 te hebben toegevoegd, een stijging van 107% jaar op jaar, tot 5,5 miljoen op 31 december 2020, een stijging van 22% ten opzichte van het totale aantal premium-abonnementen aan het einde van het vierde kwartaal van 2019.

Het bedrijf voegde alleen al in het vierde kwartaal van 2020 7,4 miljoen geregistreerde gebruikers toe, een stijging van 27% op jaarbasis. Op 31 december 2020 waren er 196,7 miljoen geregistreerde gebruikers, een stijging van 19% ten opzichte van het einde van het vierde kwartaal van 2019.

De marktwaarde van Wix op de Nasdaq is ongeveer $ 15,5 miljard.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)