President Rivlin ontving drie soldaten die onlangs terreuraanslagen wisten te voorkomen

President Rivlin met korporaal Lianne Haroush. Foto Mark Neyman / GPO

De Israëlische president Rivlin heeft een ontmoeting gehad met drie soldaten die onlangs terreuraanslagen hebben voorkomen: Lianne Haroush, die werd aangevallen door een terrorist en hem wist uit te schakelen, sergeant Y. voorkwam een ​​terroristische aanslag op het verkeersknooppunt Gitei Evyashar, en korporaal A, een soldaat van de Kfir Brigade, voorkwam die een terroristische aanslag op het verkeersknooppunt Gush Etzion.

De president prees de soldaten voor hun toewijding en uitvoeren van hun taak en zei: “Soms moet het voor de hand liggende worden gezegd. We zijn trots op jullie omdat jullie je plicht doen.”

De president hoorde van Lianne dat zij een ‘lonely soldier‘ was wiens familie in Engeland is, en zei: “Ik weet dat je na alles wat je hebt meegemaakt alleen maar een knuffel van thuis wilde, van je familie in het buitenland. Vandaag bent je thuis, wij zijn je familie en wij allemaal, alle Israëli’s, omhelzen je van harte”.

“Laat niemand jullie vastberadenheid verzwakken. Blijf trouw je plicht doen, bescherm jezelf en ons door de geest van de IDF te volgen, volhard in missie en toewijding, aan het nastreven van de overwinning, terwijl je de zuiverheid van wapens bewaart en je bewust blijft van de heiligheid van het menselijk leven. Dat is onze manier. Dankjewel,” zei de president aan het einde van zijn toespraak.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)