In Israël waren in januari 25% van alle sterfgevallen gerelateerd aan het COVID-19 virus

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Volgens nu gepubliceerde gegevens van het Israëlische Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was meer dan een kwart van alle sterfgevallen in Israël in de maand januari gerelateerd aan het coronavirus.

Het Israëlische CBS deelde mee dat van de 5.233 dodelijke slachtoffers vorige maand 1.459 patiënten besmet waren met het coronavirus. Het totale aantal sterfgevallen was in januari 14,1% procent hoger dan in dezelfde maand in 2020, toen er 4.897 sterfgetallen weerden geteld.

De maand januari 2020 is verantwoordelijk voor 26,6% van alle sterfgevallen sinds het begin van de corona-pandemie, oplopend tot 5.473 sinds donderdag.

Hoewel het dodental van het coronavirus in Israël 0,74% bedraagt – en onder het wereldwijde gemiddelde ligt – is één op de 135 Israëli’s die besmet was met het virus overleden. Het totale aantal aan coronavirus gerelateerde sterfgevallen per hoofd van de bevolking in Israël was ook hoog, 596 doden vergeleken met het wereldwijde gemiddelde van 313,2.

Het CBS stelde dat het totale dodental niet definitief is, aangezien elk jaar tientallen en zelfs honderden mensen met terugwerkende kracht worden toegevoegd vanwege verkeerde telling.

Op 24 januari was er een piek in het aantal sterfgevallen als gevolg van het coronavirus, met 79 patiënten die die dag stierven, en het laagste aantal was op 9 januari met 21 doden. Het gemiddelde dagelijkse dodental door COVID-19 in die periode bedroeg 47.

Sinds begin februari zijn 648 mensen overleden als gevolg van COVID-19. Het ministerie van Volksgezondheid meldde donderdagochtend dat er in de afgelopen 24 uur 4.076 nieuwe coronagevallen zijn vastgesteld.

Het dodental sinds het uitbreken van de pandemie bedroeg 5.486.

Volgens Israëlische media waren 76,2% van alle nieuwe ernstige patiënten op woensdag jonger dan 39 jaar. In totaal hebben 88% van de Israëli’s ouder dan 60 jaar ten minste hun eerste vaccinatiedosis gekregen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)