Israël rolt als eerste land ter wereld derde dosis coronavaccin uit

Toedienden van het coronavaccin in Israël. Foto YouTube.

De beslissing om de derde dosis te geven aan mensen met een verzwakt immuunsysteem werd genomen nadat de overheid tot de conclusie is gekomen dat zij niet voldoende beschermd worden door de eerste twee vaccins.

Het panel van epidemiologische experts van het ministerie van Volksgezondheid steunde de stap op zondag en adviseerde ook om kinderen onder de 12 jaar te vaccineren in uitzonderlijke omstandigheden, zoals een ernstige onderliggende ziekte of het delen van een huishouden met iemand die een zwak immuunsysteem heeft.

De beslissing valt samen met de klinische onderzoeken van Pfizer naar de veiligheid en werkzaamheid van het vaccin bij kinderen van zes maanden tot 12 jaar. Volgens de farmaceutische gigant is de verwachting dat het coronavaccin begin 2022 wordt goedgekeurd voor kinderen onder de 12 jaar.

Israël rolt sinds december een grootschalige inentingscampagne uit waarmee meer dan 5,7 miljoen mensen voorzien zijn van de eerste injectie en meer dan 5,1 miljoen ook de tweede inenting hebben gehad. De campagne werd vorige maand uitgebreid naar kinderen van 12 tot en met 15 jaar.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!