Nasrallah dreigt met escalatie

Hezbollah-chef Hassan Nasrallah tijdens zijn toespraak op zaterdag ter herdenking van het einde van de Tweede Libanonoorlog in 2006. Foto YouTube.

Een dag nadat Hezbollah tientallen ​​raketten vanuit Libanon had afgevuurd op onbewoonde gebieden in het noorden van Israël, waarschuwde het hoofd van de door Iran gesteunde terreurgroep op zaterdag dat het in de toekomst ook andere onbewoonde gebieden in Israël onder vuur zou kunnen nemen.

“We kozen… onbewoond land in het Shebaa Boerderijen-gebied om een ​​bericht te sturen en een stap te zetten en we kunnen later nog een stap verder escaleren”, zei Nasrallah.

Nasrallah zei dat Hezbollah onbewoonde gebieden in Israël onder had genomen als reactie op aanvallen van de Israëlische luchtmacht in Zuid-Libanon.

In een toespraak ter herdenking van het einde van de Tweede Libanonoorlog van 2006 met Israël, zei Nasrallah zaterdag dat de Israëlische luchtaanvallen een “gevaarlijke ontwikkeling” waren die sinds het einde van het 33-daagse conflict niet meer waren gezien. De luchtaanvallen waren de eerste in hun soort in bijna tien jaar.

De Hezbollah-chef zei dat de groep wilde laten zien dat op elke Israëlische luchtaanval op “de juiste en proportionele manier” zou worden gereageerd.

Nasrallah zei dat Hezbollah’s opties een reactie omvatten op elk open land in “noordelijk bezet Palestina”, met name Galilea en ​​de Golanhoogten.

Israël bombardeerde donderdagochtend doelen in Zuid-Libanon, nadat raketbeschietingen van Palestijnse groeperingen woensdag Galilea hadden getroffen. De Palestijnse aanval, waarop Hezbollah geen commentaar heeft gegeven, trok ook vergeldend Israëlisch artillerievuur.

Twee van de raketten die woensdag werden afgevuurd, landden in de buurt van de stad Kiryat Shmona, staken bosbranden aan, maar veroorzaakten geen verwondingen.

Israël zei vrijdag, nadat Hezbollah zo’n 20 raketten had afgevuurd waarvan velen werden onderschept door het Iron Dome-raketafweersysteem, dat het geen behoefte had aan verdere escalatie aan de grens.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)