Nieuwe coronabeperkingen in Israël van kracht

Aangezien het aantal ernstige coronagevallen voor het eerst sinds april is gestegen tot meer dan 300 zijn in heel Israël nieuwe beperkingen van kracht geworden.

Vanaf zondag worden bijeenkomsten van elke omvang, binnen en buiten, alleen toegestaan voor degenen die zijn ingeënt, hersteld van het virus of die een negatieve coronatest kunnen presenteren volgens het Green Pass-systeem, dat ook zal gelden voor hotels, restaurants en sportscholen.

Eerder keurde het coronakabinet van Israël een reeks beperkingen goed waaronder de verplichting om mondkapjes buitenshuis te dragen bij bijeenkomsten van 100 personen of meer en meer thuiswerken voor ambtenaren en de particuliere sector.

Zaterdagavond bevonden 324 coronapatiënten zich in ernstige toestand vergeleken met 257 op donderdag. Ernstige gevallen zijn een belangrijke maatstaf die wordt gebruikt door besluitvormers in de huidige golf.

Het systeem zal op 20 augustus verder worden uitgebreid met kinderen onder de 12 jaar, met de nodige vertraging om het ministerie van Volksgezondheid in staat te stellen een testsysteem in te voeren.

Deze kinderen worden opgenomen in het Green Pass-systeem en hoeven niet in isolatie te gaan als ze worden blootgesteld aan een bekende virusdrager.

De nieuwe beperkingen zijn een poging om de uitbraak, die wordt toegeschreven aan de zich snel verspreidende Delta-variant, te vertragen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)