Linoy Ashram wint gouden medaille voor Israël

<em>Ritmische Gymnastiek – Individuele Allround Finale | Hoogtepunten | Olympische Spelen – Tokio 2020</em>

Israëlische ritmische gymnastiek-superster Linoy Ashram won de Olympische gouden medaille in de allround finale Ritmische Gymnastiek voor vrouwen op zaterdag, waarmee ze de eerste Israëlische vrouw is die ooit een Olympische gouden medaille heeft gewonnen.

Drievoudig wereldkampioen, Dina Averina uit Rusland, veroverde de zilveren medaille en de Wit-Russische Alina Harnasko pakte het brons. De Israëliër Nicol Zelikman, die ook deelnam aan de finale, eindigde op de zevende plaats en noteerde een totaalscore van 95.600.

“Ik heb [de overwinning] nog steeds niet verwerkt, ik ben nog steeds verbaasd over wat er is gebeurd en wat ik heb bereikt”, vertelde Ashram zaterdagavond aan Channel 12-nieuws. “Ik heb geen woorden. Het is zo’n spannende, leuke ervaring.”

De Israëlische turnster zei dat ze in Tokio aankwam “minder gefocust op de medailles en wat de uiteindelijke resultaten zouden zijn” en meer op zichzelf en haar routines. “Ik ben hier gekomen om mijn best te doen”, zegt ze.

Ashram is de eerste Israëlische vrouw die een gouden medaille wint op de Olympische Spelen. De turnster won de derde Olympische gouden medaille van Israël zes dagen nadat artistiek turnster Artem Dolgopyat de tweede van Israël won. De Israëlische windsurfer Gal Friedman won in 2004 het eerste goud voor Israël in Athene.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)