Libanese Druzen houden raketbemanning van Hezbollah vast

Libanees leger neemt raketwerpen van Hezbollah in beslag. Foto Twitter.

Woedende Druzische bewoners van in een dorp in Zuid-Libanon wierpen zich vrijdag op de bemanning van een mobiele raketwerper van Hezbollah, die kort daarvoor Israël had beschoten.

De dorpelingen hielden een op een vrachtwagen gemonteerd lanceerraketsysteem staande terwijl het door het dorp Chouya reed, zo blijkt uit de videobeelden.

Er waren enkele boze stemmen te horen die protesteerden: “Hezbollah vuurt raketten af van tussen huizen zodat Israël tegen ons terugslaat.”

Anderen kwamen verzamelden zich tegen een van de Hezbollah-terroristen in de vrachtwagen en schreeuwden hen toe: “Wie ben jij, jij hond?”

Het Libanese leger arriveerde later om de raketwerper die op de video te zien is in beslag te nemen en zei dat het vier verdachten gearresteerd had die betrokken waren bij het raketvuur.

Negentien raketten werden vrijdagochtend vanuit Libanon afgevuurd op de Golanhoogten en Galilea, volgens zowel de IDF als Hezbollah.

De IDF zei dat 10 projectielen werden onderschept door het Iron Dome raketafweersysteem en zes in niet bewoonde gebieden waren terechtgekomen rond Mount Dov. Nog eens drie raketten slaagden er niet in over de grens te komen en kwamen tot ontploffing op Libanees grondgebied.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)