Hezbollah bestraft Druzen voor vasthouden bemanning raketwerper

Hezbollah activisten dwingen Druzische handelaren te vertrekken.

Hezbollah-leden hebben wraak genomen voor een recent incident waarbij Druzische inwoners van een dorp in Libanon de bemanning vasthielden van een op een vrachtwagen gemonteerd raketlanceringssysteem, kort nadat het Israël had aangevallen.

Handelaren van Druzische afkomst, waaronder een prominente sjeik, werden zondag uit de stad Sidon gejaagd door Hezbollah-activisten. In een online geplaatste video is te zien hoe leden van de terroristische groepering Druzen lastig vallen en hen dwingen te vertrekken.

Nu Libanon in ernstige economische crisis verkeert, proberen Druzen de eindjes aan elkaar te knopen met de verkoop van producten in de straten van de grote steden van Libanon.

Ook stuurden aanhangers van Hezbollah dreigbrieven naar Druzische-sjeiks uit de dorpen Chouya en Hasbeiya, waarvan de bewoners betrokken waren bij het incident van vrijdag met Hezbollah.

In de gemengde Druzisch-Sjiitische stad Nabatieh werden Libanese soldaten en politieagenten gedwongen in te grijpen toen Hezbollah-aanhangers verschillende huizen aanvielen waar Druzen wonen.

Als reactie daarop vielen Druzen een minibus aan waarin Hezbollah-leden van de Beka-vallei naar Sidon werden gebracht.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)