Derde dosis Pfizer-vaccin heeft vergelijkbare bijwerkingen als de tweede

Injectie. Foto YouTube.

Volgens een eerste onderzoek in Israël hebben de meeste mensen die een derde dosis van het Pfizer coronavaccin hebben kregen, vergelijkbare of minder bijwerkingen dan na de tweede injectie.

Israël begon ongeveer 10 dagen geleden met het aanbieden van de booster-shots aan mensen ouder dan 60 als onderdeel van inspanningen om de verspreiding van de zeer besmettelijke Delta-variant te vertragen.

De grootste zorgaanbieder van Israël, Clalit, zei zondag dat het een derde dosis van het Pfizer/BioNTech-vaccin had toegediend aan meer dan 240.000 mensen.

Ongeveer 4500 mensen, die allemaal de booster-injectie ontvingen van 30 juli tot 1 augustus, reageerden op vragen en werden opgenomen in de enquête.

Achtentachtig procent van de deelnemers aan de enquête zei dat ze zich in de dagen na ontvangst van de derde injectie “vergelijkbaar of beter” voelden in vergelijk met hoe ze zich voelden na de tweede injectie.

Eenendertig procent meldde een bijwerking, waarvan de meest voorkomende pijn op de injectieplaats was.

Ongeveer 0,4% zei dat ze last hadden van ademhalingsproblemen en 1% zei dat ze medische hulp zochten vanwege een of meer bijwerkingen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)