Burgemeester van Den-Haag ziet geen reden neonazi-demonstratie in Den Haag te verbieden.

De burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, ziet geen reden om de voor 28 september aangekondigde demonstratie van neonazi-groep Racial Volunteer Force te verbieden.

De neonazi groep, die Adolf Hitler als zijn “fuhrer” ziet, is van plan voor de Israelische ambassade te demonstreren vanwege de “schimmige omgang van de zionistische lobby”, inclusief de anti-moslimwetgever Geert Wilders, die ze een ​​”zionistisch varken” noemen.

Ondanks het feit dat er ruim 2000 mensen een petitie tegen deze demonstratie hebben getekend, vindt het gemeentebestuur van Den Haag dat de Racial Volunteer Force het recht heeft te demonstreren en hun antisemitisme te uiten.

In 2014 moest een joodse inwoner van de Gemeente Den-Haag een ​​sukkah, de ceremoniële hut die religieuze joden gedurende een week tijdens Soekot opzetten, te verwijderen. Buren zouden er aanstoot aan kunnen nemen. De gemeente eiste dit onder het mom “dat er geen bouwvergunning voor was aangevraagd”.

De Israëlische ambassadeur in Den Haag Naor Gilonzei heeft verklaard: “We zijn een liberaal land vóór vrijheid van meningsuiting, maar neonazi’s kunnen en mogen niet worden getolereerd. Dit is tragisch voor Nederland”.

Advertentie (4)