Opnieuw een heftig weekend in Israel

Brand na ontploffing raket in Sderot. Screenshot

Het was weer een heftig weekend in Israel. Het begon vrijdagmiddag met de door Hamas gestuurde relschoppers aan de grens tussen Gaza en Israel. Later vrijdagavond kwam er een Hamas-raket bij Sderot terecht. En vandaag werden twee Israeli’s in de Westbank neergestoken.

Vrijdagmiddag waren in het kader van de wekelijkse “March of Return”, zo een 6.200 relschoppers actief aan de grens tussen Gaza en Israel.

“De rellen waren bijzonder gewelddadig en omvatten het gooien van een groot aantal explosieven, handgranaten en vuurbommen naar het grenshek en IDF-soldaten”, verklaarde een woordvoerder van het leger, eraan toevoegend dat er uitgebreide pogingen waren gedaan om de grensbarrière te beschadigen.

Tijdens de botsingen arresteerden Israëlische soldaten twee Palestijnen die Israël probeerden binnen te komen vanuit het noorden van Gaza, zei de IDF. De verdachten waren niet gewapend en werden na hun arrestatie meegenomen voor verdere ondervraging.

Volgens Hamas kwamen bij de rellen twee Palestijnen om, een jongen van 17 jaar en een jongen van 14 jaar. Zoals de laatste tijd gebruikelijk is, laat Hamas hoofdzakelijk jongeren rellen in de hoop dat de IDF hen hun gang laat gaan. Ook raakten, volgens Hamas, 66 relschoppers gewond.

Later op vrijdagavond kwam er een Hamas-raket neer bij de Israelische stad Sderot. Op onder staande video is te zien hoe mensen hun auto uitvluchten op het moment dat de raket ontploft. Twee vrouwen moesten behandeld worden voor een shock toestand, aldus de IDF.

Vandaag liet een Hamas-drone een explosief vallen in de buurt van een IDF-voertuig, wat hierdoor licht werd beschadigd.

Door explosie beschadigd IDF voertuig. Screenshot

De IDF opende het vuur op de Hamas-cell die de drone naar Israel heeft gestuurd.

Vandaag werden twee Israeli’s neergestoken die onderweg waren naar een tandarts in het Arabische dorp Azun, op de Westbank.

Een van de slachtoffers was een 60-jarige vader, Yosef Perez, die licht gewond werd bij de aanval. Het andere slachtoffer was zijn tienerzoon Liber Perez (17), die zwaar gewond met meerdere steekwonden in zijn bovenlichaam is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Ysoef Perez. Screenshot Walle nieuws.

De twee, inwoners van de Zuid-Israëlische stad Ofakim, bezochten een plaatselijke tandarts voor behandeling samen met de broer van de vader toen ze werden aangesproken door een jonge Palestijnse man, naar verluidt een tiener, die vroeg of ze Joden waren, zeiden ze later Zaterdag.

Toen ze antwoorden geen Joden te zijn zagen ze plotseling een mes in de hand van de terrorist, zei de vader. “Mijn zoon was bang voor me, hij duwde me opzij en hij sprong snel op hem met zijn hoofd naar beneden. De terrorist profiteerde van de positie en begon hem in zijn rug te steken, ”vertelde Perez.

De tandarts redde hen, zei de vader. Hij sprong op hem en hield hem tegen de muur en sloeg hem terwijl we ontsnapten, ‘zei de vader.

“Ik kom nu al een jaar naar deze tandarts voor behandeling en alles was in orde. Ik had nooit gedacht dat zoiets zou gebeuren, ‘ging hij verder.

De terrorist bleek een jongen van 15 te zijn die volgens Israëlische media later werd gearresteerd en meegenomen voor ondervraging.

Advertentie (4)