Caesarea is één van de meest interessante plekken ter wereld om te bezoeken

Caesarea. Foto: Israels Park Authority

Het Amerikaanse reismagazine “Travel + Leisure” rangschikte de oude Romeinse havenstad Caesarea op plek 12e als één van de plekken in de wereld waar je naar toe moet reizen. De hele lijst vind u via deze link.

‘Het gelukkige huwelijk tussen oudheid en moderniteit trekt meer bezoekers naar Caesarea’, zegt het artikel, waarin het nieuwe bezoekerscentrum King Herod, het Helena Restaurant aan zee, het duikcentrum Old Caesarea en het onlangs gerenoveerde Dan Caesarea Hotel worden benadrukt.

Volgens de Israel Nature and Parks Authority is Caesarea de meest bezochte site in het land gedurende de afgelopen twee jaren geweest. In 2018 bezochten ongeveer een miljoen bezoekers uit Israël en de wereld de oude Romeinse havenstad – de tweede meest populaire bestemming voor beide bezoekers.

In juni van dit jaar werd na vijf jaar archeologisch en bouwwerk een ultramodern bezoekerscentrum geopend in de oude poort. Dit is een vlaggenschipproject voor het oude havengebied en werd gefinancierd met een investering van 150 miljoen sjekel van de Edmond de Rothschild Foundation.

Foto Israel Parks Authority

De oude poort met de kararestieke boog werd bijna 2.000 jaar geleden gebouwd door koning Herodes en in het nieuwe bezoekerscentrum wordt het verhaal en de geschiedenis van Caesarea verteld. De boog werd vijf jaar geleden ontdekt tijdens een onderzoek in het gebied. Het maakte deel uit van een tempelcomplex gebouwd door Herodes voor zijn Romeinse beschermheilige Augustus.

Het tempelcomplex keek uit op de zee en werd genoemd in de “De Joodse Oorlog”, geschreven door Flavius ​​Josephus. Josephus beeldt de tempel uit als liggend op een kleine heuvel met daarin twee beelden van de Romeinse goden Jupiter en Juno. Er wordt gezegd dat de tempel vanwege zijn grootte zelfs vanaf de top van het Karmel-gebergte in het noorden van Israël te zien was.

Geen van beide standbeelden zijn gevonden tijdens de opgravingen, wat leidde tot speculatie dat ze misschien ooit uit de tempel zijn weggehaald.

Advertentie (4)