Kan Israël de wereld weg wijzen hoe veilig te werken op kantoor?

Thermagate technologie . Foto Next2u

Jerusalem Venture Partners (JVP), een van de grootste durfkapitaal bedrijven in Israël, is bezig met een pilot-programma om technologieën te testen die ingezet kunnen worden voor werkhervatting. Het bedrijf hoopt dat burgers daardoor uiteindelijk weer naar een vorm van normaal kunnen terugkeren op werkplekken en in openbare instellingen, nu landen over de hele wereld beginnen met versoepeling van de coronavirus beperkingen.

Het pilot-programma wordt getest in de kantoren van JVP in Jeruzalem waarbij de technologieën – zoals het opnemen van de lichaamstemperatuur van werknemers, het dragen van 3D-geprinte gezichtsmaskers en werknemers helpen bij het doen van boodschappen – in de praktijk wordt getest voordat ze op de markt worden gebracht.

De innovaties zelf zijn er specifiek op gericht om bedrijven te helpen om hun werknemers op de veiligste manier naar de werkplek terug laten keren, nadat de coronavirus beperkingen zijn verminderd of zelfs opgeheven. JVP is van plan de nieuwe technologieën te implementeren in hun International Cyber ​​Center in New York, wanneer de staat New York uiteindelijk de beperkingen opheft waardoor werknemers naar het kantoor kunnen terugkeren.

“De hightech van Israël biedt oplossingen voor mensen over de hele wereld die de uitdaging van de COVID-19 pandemie willen aangaan, maar daarnaast produceren we een hoog niveau van de beste praktijkische oplossingen en normen voor een terugkeer naar het werk, die allemaal wereldwijd kunnen worden toegepast”, aldus Erel Margalit, voorzitter en oprichter van JVP. “Eerst en vooral moeten we ervoor zorgen dat onze eigen werknemers naar hun werk komen en gezond naar huis terugkeren.”

Bij JVP ondergaat iedereen die voornemens is het pand binnen te gaan eerst een geavanceerde temperatuurtest die wordt aangedreven door Thermagate-technologie, die het hele lichaam van een persoon scant om te beoordelen of de bezoeker waarschijnlijk COVID-19 of een andere gerelateerde griepachtige ziekte bij zich draagt, voordat het gebouw kan worden betreden. De technologie kan ook worden gebruikt om temperatuurpieken te meten bij grote menigten, zoals die in sportstadions, metro’s en winkelcentra te vinden zijn.

Als bezoekers en medewerkers het gebouw binnenkomen, hebben ze de mogelijkheid om tijdens hun verblijf nieuwe handschoenen en 3D-geprinte gezichtsmaskers te gebruiken. Voor aankomst ondergaan alle bezoekers een verplichte medische vragenlijst, die online kan worden ingevuld.

In het gebouw zelf helpen een door TEMI Personal Robots ontworpen robot werknemers bij het brengen van bijvoorbeeld papieren naar elkaar binnen het kantoor, zodat ze zich kunnen houden aan sociale afstandsprotocollen, terwijl ze efficiënt kunnen blijven werken. Bovendien zijn alle deurkrukken – een hotspot voor de opbouw van bacteriën – voorzien van ontsmettende materialen om de verspreiding van ziekteverwekkende bacteriën tegen te gaan en krijgen ze eenmaal per uur een onderhoudsbeurt.

Afbeelding: TEMI personal robot

Met behulp van Israëlische technologieën en de strenge normen voor sociale afstand die ze op de werkplek zelf hebben ingesteld, doet JVP er alles aan om hun werknemers weer veilig aan het werk te krijgen.

Toen het ministerie van Volksgezondheid zondag begon met het versoepelen van de beperkingen op het Israëlische leven, is Israël per ongeluk een van de eerste “proeftuinen” van de wereld worden, bij gebrek aan een betere term, die in de komende weken al dan niet zal bewijzen of het mogelijk is dat de wereld terugkeert naar een “nieuw normaal”, terwijl het coronavirus zich zal blijven verspreiden en de gevaren erachter op de loer blijven.

Na de tests van de pilot in de JVP-kantoren in Jeruzalem, hoopt het durfkapitaal bedrijf deze protocollen op de markt te brengen en deze Israëlische anti-coronavirus technologieën wereldwijd in kantoren te implementeren.

Advertentie (4)