Israëlische robot in Azië ingezet om verspreiding Coronavirus te voorkomen

De Temi. Foto Robotemi

De Israëlische startup Robotemi ontwikkelde Temi, een door kunstmatige intelligentie aangedreven robotassistent die in honderden ziekenhuizen, medische centra, verpleeghuizen en bedrijfsgebouwen in Azië wordt gebruikt om menselijk contact te minimaliseren vanwege de wereldwijde uitbraak van het Coronavirus.

Volgens Robotemi wordt het product gebruikt in honderden locaties in Zuidoost-Azië, waaronder China, Japan, Zuid-Korea en Hong Kong.

Temi was aanvankelijk bedoeld als een metgezel voor senioren, drukke gezinnen en leidinggevenden en was niet specifiek bedoeld om te helpen bij een virusuitbraak. Maar dat is wel wat er nu gebeurt, zegt het Israëlische bedrijf.

“We helpen onze klanten om oplossingen te ontwikkelen die ze in Temi kunnen integreren,” vertelt Galemoren, CEO van Robotemi, aan NoCamels in een telefonisch interview: “De Temi gebruikt in principe dezelfde functies, maar is aangepast voor de de Coronavirus situatie.”

Temi, die het bedrijf ‘ s werelds eerste intelligente persoonlijke AI-robot noemt, is een mobiele, slimme display-assistent met mens-robot interactiemogelijkheden en kenmerken. Temi is 91 cm hoog en heeft een 10-inch tablet als hoofd en een dunne, gebogen chassis met wielen. De batterijen houden het 8 uur vol en moeten daarna weer worden opgeladen. De robot kan verbinding maken met Wi-Fi, 4G en Bluetooth en kan samen worden gebruik met Alexa, de kunstmatige intelligentie assistent van Amazon. Het heeft ook een autonoom navigatiesysteem waarmee het zelfstandig kan bewegen en obstakels kan vermijden.

Toen het nieuwe Coronavirus eind december uitbrak, besloot het Robotemi-team speciale functies aan de robot toe te voegen. Waaronder een thermometer, een thermische camera en zelfs een gootsteen aan de machine waar werknemers hun handen mee kunnen wassen.

“In China bestaan ​​er momenteel voorschriften waarbij een werknemer die op kantoor aankomt eerst zijn lichaamstemperatuur moet meten voordat hij zijn dag begint. Temi staat bij de voordeur op hem te wachten, legde Goren uit. Er is een thermometer bovenop de robot geïnstalleerd die de temperatuur van de werknemer kan meten en het resultaat op het scherm weergeeft.”

Dit gebeurt niet alleen op de werkplek, legde hij uit. Temi kan overal worden geïntegreerd, zoals in hotels, winkels en restaurants.

screenshot YouTube

In een promovideo uit Zuid-Korea is de Temi-robot te zien in een kantoorcentrum terwijl hij rolt naar een medewerker zodat ze haar handen kan wassen en desinfecteren. “De slimme zorgrobot Temi komt naar je toe”, zegt de video.

In Hong Kong, China en Zuid-Korea wordt Temi ingezet in verpleeghuizen. Gezinnen kunnen met bewoners communiceren via de robot.

Long Hei Roy Lim, vice-voorzitter van de AI & Robotics Alliance en vertegenwoordiger van Temi in Hong Kong, publiceerde een nieuwssegment van Now TV met Temi-robots die door verpleeghuizen rollen om bewoners te helpen. Hij somde ook vijf manieren op waarop Temi wordt gebruikt in dergelijke centra waar senioren tot nader order in quarantaine worden geplaatst. Taken zijn onder meer het brengen van desinfecterende middelen naar elke kamer en bewoners vragen om hun handen regelmatig te wassen. Ook kan de robot verschillende liedjes voor de bewoners afspelen, afhankelijk van hun smaak.

screenshot

“Veel mensen zitten in quarantaine. Artsen moeten hen bezoeken. Mensen moeten hun eten brengen en iemand moet hun temperatuur opnemen. Al deze dingen kan een robot doen,” vertelde Yaron Yoels, de CMO van Robotemi, vorige maand aan The Media Line . “Je kunt in contact met mensen die geïnfecteerd zijn blijven zonder zelf risico te lopen.”

In Zuid-Korea kondigden Robotemi en de Zuid-Koreaanse servicerobot Hyulim Robotics aan dat ze samen de servicerobot ‘Temi’ zullen gebruiken om medisch personeel en burgers te beschermen tegen het risico op nieuwe Coronavirus infecties.

Hoewel de focus ligt op de distributie van Temi in Azië, vertelt Goren dat Robotemi momenteel samenwerkt met de grote Duitse zorgverzekeraar Medisana om de robot naar verpleeghuizen en zorgcentra voor ouderen in Duitsland te brengen.

Advertentie (4)