President Rivlin herdenkt IDF-soldaten met onbekend graf

Foto Amos Ben Gershom (GPO)

President Rivlin hield gisteren een toespraak tijdens de jaarlijkse herdenking voor gesneuvelde IDF soldaten waarvan het graf niet bekend is.

“We zullen niet opgegeven en we zullen deze heilige missie om gevallen IDF-soldaten wiens graf onbekend is niet opgeven tot wij hun een laatste rustplaats in Israël hebben geven. Tot we de missie hebben voltooid, zullen we ons verdriet hier blijven brengen, jaar na jaar.”

“Zoals het lot zou zegt, behalve het immense verdriet voor je gevallen dierbaren, draag je een extra pijn: de meest verschrikkelijke pijn van allemaal, de pijn van twijfel, van het onbekende,” zei de president tegen de families van de gevallen soldaten. Hij voegde er aan toe: ‘Ik weet dat je vanaf de dag dat je het bittere nieuws ontving je niet meer kon rusten.

Dit wetende, sta ik hier vandaag om ons eraan te herinneren dat de kern van onze bijeenkomst hier vandaag één waarheid is: de plicht van de staat Israël en degenen die haar leiden, om alles te doen wat we kunnen voor onze soldaten die niet zijn teruggekeerd van de strijd. Dit is een morele verplichting van de hoogste orde. Als je wilt, is het de zionistische, ethische code die we nooit mogen vergeten. ‘

De president merkte op: ‘we moeten al het mogelijke doen om onze gesneuvelde soldaten te vinden wiens laatste rustplaats onbekend is. Zodat wij hen een passend graf kunnen geven en u, beste families een plek hebben om een ​​steen te plaatsen, één met hen te zijn en te huilen.

We eisen toewijding, vastberadenheid, creativiteit, kameraadschap en toewijding aan missie van onze soldaten. En zij eisen dat we verantwoordelijkheid voor hen nemen, dat we voor ze garant staan en dat we eraan werken om ze naar huis te brengen, van waar en in welke staat dan ook, zoals de toewijding die we van hen verlangen.

Advertentie (4)