Mitspeh Ramon krater (video)

Screenshot YouTube

Deze keer nemen wij u mee naar ‘s wereld grootste krater in Mitspeh Ramon in de Negev woestijn.

De krater in Mitspeh Ramon (in het Hebereeuws Makhtesh Ramon of wel Ramon krater) is een geologisch kenmerk van Israël’s Negev woestijn, gelegen op de top van de berg Negev, zo’n 85 km ten zuiden van de stad Beersheba. De landvorm is geen inslagkrater van een meteoor of een vulkanische krater, maar ‘s werelds grootste “erosie kreek” (steile helling).

De formatie is 40 km lang, 2–10 km breed en 500 meter diep en heeft de vorm van een langwerpig hart. De enige nederzetting in het gebied is het kleine stadje Mitzpe Ramon, gelegen aan de noordelijke rand van de krater. Tegenwoordig vormt het gebied het grootste nationale park van Israël, het Ramon-natuurreservaat.

Advertentie (4)