Nieuw koosjer recept ‘gegrilde kip met pastrami’

Foto Kosher.com

Het is Pesach dus deze keer een koosjer Pesach recept, wat u natuurlijk ook op iedere andere dag van het jaar kunt maken.

Als je de kip van tevoren marineert, is dit een prachtig hoofdgerecht dat je binnen 30 minuten klaar hebt staan.

Ingrediënten

  • 1/4 kopje vers citroensap
  • 1/4 kop extra vierge olijfolie plus 
  • 1 kleine sjalot, fijngehakt
  • 1/2 theelepel grof gemalen verse zwarte peper
  • 4 kippenborsten zonder botten, zonder vel, elk 250 gram, dun gestampt tot een dikte van 3 mm
  • (Koosjer) Salt
  • 1 pakket  pastrami (200 gram)

Bereidingswijze

Klop in een grote ovenschaal citroensap, 1/4 kopje olijfolie, sjalot en 1/4 theelepel zwarte peper door elkaar. Voeg de kippenborsten toe aan de ovenschaal en sprenkel het erover heen.

Dek het af en laat het in de koelkast gedurende minimaal 30 minuten tot maximaal vier uur marineren.

Verwarm je grill of grillpan op hoog vuur. Haal de kippenborsten uit de marinade en breng ze aan beide kanten op smaak met zout. Grill twee tot drie minuten per kant of tot ze goudbruin zijn en net gaar.

Verwarm een ​​koekenpan op laag vuur. Voeg pastrami-reepjes toe en kook ongeveer 20 minuten, roer om de vijf minuten. Kruid met de resterende peper.

Schep de gegrilde kippenborsten erover.

Advertentie (4)