Israëlische ziekenfondsen gaan testen op antilichamen

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Israëlische ziekenfondsen gaan deze week beginnen met het testen op antilichamen. Zo kan bepaald worden hoeveel mensen het virus hebben opgelopen zonder ziek te zijn geworden.

Als het testen een succes blijkt te zijn, kan het een revolutie teweegbrengen in de manier waarop de regering het virus tot nu toe heeft bestreden.

Zo hoeven mogelijk grote delen van de bevolking niet langer in zelf-isolatie na blootstelling aan het virus, kunnen ze weer gaan werken en zelfs vluchten nemen zonder bij terugkomst in quarantaine te moeten.

De eersten die getest worden zijn de risicopopulaties zoals ouderen, mensen met onderliggende gezondheidsproblemen en medisch personeel. De tests worden op vrijwillige basis uitgevoerd.

De test wordt uitgevoerd als een normale bloedtest en zal worden afgenomen in ziekenfondsklinieken. Er kan ook thuis getest worden, als de persoon in kwestie in thuisisolatie verkeert of om andere medische redenen het huis niet kan verlaten.

De tests zijn goedkoop te verkrijgen en zeer eenvoudig uit te voeren. Resultaten worden binnen 40 tot 50 minuten na de controle verwacht.

De antilichamen, die het lichaam tegen het virus beschermen, ontwikkelen zich ongeveer twee weken na de eerste blootstelling aan de ziekteverwekker. Het is nog onduidelijk hoelang de coronavirus antilichamen in het menselijk lichaam actief blijven.

Advertentie (4)