Zeven manieren om Israël vanuit uw stoel thuis te bezoeken

Kust van Haifa. Screenshot YouTube

Voorlopig ziet het er niet in dat u deze zomer Israël kunt bezoeken. De grenzen zijn nog steeds gesloten voor buitenlanders, terwijl de luchtvaartmaatschappij heeft aangekondigd in ieder geval tot 30 mei geen passagiersvluchten van en naar uit te voeren, in lijn met vele andere maatschappijen.

Dat is een hard gelag voor al die miljoenen toeristen die Israël dit jaar wilden bezoeken, waaronder ruim 100.000 uit Nederland.

Maar gelukkig is daar het internet, zoals wij u in de afgelopen weken hebben laten genieten van Israël met onze serie “Israël komt naar u toe zolang u niet naar Israël kunt komen”.

De afgelopen weken kregen wij regelmatig vragen of er geen overzicht was van kanalen waar video”s over Israël zijn te vinden.

Ga er maar lekker voor zitten, relax, en bekijk deze acht videokanalen die ISRAEL21C heeft samengesteld.:

Bekijk video’s met persoonlijke ervaringen of serene luchtfoto’s van het Heilige Land.

Tegenwoordig kun je via YouTube de wereld rondreizen. Maak eens een realtime wandeltocht door Tel Aviv , bekijk Haifa vanuit de lucht en slenter over de Machane Yehuda-markt .

Je kunt ook een aantal andere geweldige dingen ervaren via het werk van online persoonlijkheden, zoals deze virtuele Tel Aviv- foodtour van reisblogger Mark Weins die je veel inspiratie zal geven voor je quarantaine kookprojecten, en dit super high definition-meesterwerk van The Vine Studios dat je in slechts negen en een halve minuut door het hele land land reizen.

Ook op de lijst van must-sees staat de webserie Sergio & Rhoda in Israël . Dit koppel heeft een groot aantal video-dagboeken in HD gemaakt van hun reizen en wandelingen in Israël in, terwijl de sites en hun persoonlijke ervaringen worden uitgelegd vanuit een spiritueel christelijk, maar opmerkelijk inclusief perspectief.

Verken Jeruzalem op onverwachte manieren online

Jeruzalem is een must-see plek tijdens elke Israëlische reis en dat geldt ook nu in het virus tijdperk.

Stel je voor dat je bidt op je favoriete site, een op Zoom gebaseerde culinaire workshop hebt of deelneemt aan een exclusief kunstgalerie-hopping-evenement vanaf een online platform. Jerusalem is Travelling 2U werd gelanceerd door de gemeente Jeruzalem, de Jerusalem Development Authority, de East Jerusalem Development Company en de Israëlische reis-startup Bridgify om toeristen daarbij te helpen, en nog veel meer.

Het Tower of David Museum staat bekend om virtual reality-ervaringen van de stad. De “The Holy City 360” van het museum biedt een kijkje in de oude stad, zelfs als deze niet toegankelijk is voor dagelijkse reizigers.

Andere inzichten komen uit de overpeinzingen op het blog van het museum, die verhalen van andere tijden over de stad heeft gevonden toen de stad ook in lockdown was of kampte met tekorten, zoals ze vertellen tijdens een 19 e eeuw cholera-uitbraak, en de 1973 Yom Kippoer-oorlog.

Bezoek musea en sites die online zijn geopend

Wie heeft Netflix nodig als je op internet de hele dag en nacht gratis door de meest opwindende musea en sites van Israël kunt bladeren?

Hieronder staan ​​slechts een paar van dergelijke musea die superleuke virtuele ervaringen bieden die een inspirerend licht door de duisternis laten schijnen, in een tijd waarin culturele instellingen gedwongen werden hun deuren voor het publiek te sluiten.

Tel Aviv Museum of Art

Biedt bijzonder goed werk aan het bieden van virtuele ervaringen voor kinderen, inclusief video’s over het maken van kunst zoals Van Gough en Monet en een Engelstalige audiogids met uitleg over 12 verschillende kunstwerken uit de permanente collectie van het museum, speciaal gericht op kinderen, de Tel Aviv Museum of Art weet het beste te maken tijdens een wereldwijde pandemie.

Het Israel Museum

De website van het Israel Museum heet u welkom met “Het museum is gesloten, kom binnen!”

De inhoud omvat afdrukbare kleurpagina’s van beroemde kunstwerken uit het museum van kunstenaars als Reuven Rubin en Zeev Raban, instructievideo’s over kunst en kunstnijverheid, een kijkje achter de schermen in verschillende exposities met Engelse ondertitelde uitleg van degenen die ze hebben samengesteld, een self-guided tour en fragmenten van het museumleven, zoals een time-lapse-kijkje achter de schermen bij een dag in het museum, uit gelukkiger, drukkere tijden.

Stad van David

“Een door Coronavirus geïnspireerde ontdekking in de stad van David” op de website van de site deelt virtuele rondleidingen, discussies, verhalen en historisch nauwkeurige en zelfs humoristische video-uitleg over het oude Jeruzalem van de site door middel van video’s gericht op online leren tijdens een wereldwijde pandemie.

Enkele van de andere mogelijkheden voor een virtuele tour zijn Beit Hatfutsot: Museum of the Jewish People , Friends of Zion Museum en Bible Lands Museum . 

Bekijk de live webcams en real-time streams van Israël

De live webcamstream van Western Wall , die lang voor de Covid-19-pandemie is opgezet, is een game-wisselaar voor diegenen die graag op elk moment van de dag of nacht willen inchecken voor een kleine online spirituele onderbreking van de dagelijkse sleur van het leven.

Degenen die willen weten hoe het voelt om aanwezig te zijn bij de Heilige Vuurceremonie , een orthodox-christelijke paas-traditie in de Heilig Grafkerk, kunnen het met terugwerkende kracht in zijn geheel bekijken op YouTube, waar het eerder live stream te zien was.

<br />

Blijf binnen en bekijk de bezienswaardigheden (of in dit geval sites!)

Sla de droge stoffige hitte over en reis vanaf je bank naar Masada. Masada 360 is een complete 360-graden Engelstalige virtuele rondleiding door de site, compleet met alle informatie die u zou krijgen als u persoonlijk zou gaan.

Een verfrissend nazicht zou deze videocompilatie door Tourist Israel moeten zijn van de favoriete nationale parken van Israël, waaronder de watervallen bij Banias en het natuurreservaat Coral Beach in Eilat.

Engelstalige Travel Trailer- video’s van Israel’s Nature and Parks Authority nemen je mee door rondleidingen langs beroemde sites, zoals deze van Tel Megiddo . De gelijknamige smartphone-app geeft u volledige toegang tot een verscheidenheid aan video’s en planningstools voor die toekomstige persoonlijke reis.

Verken de Western Wall Tunnels vanuit je stoel (Western Wall Tunnels 360 Live)

Vroeger reisden de oude Israëlieten naar Jeruzalem naar de Heilige Tempel om een ​​offer te brengen voor de Paschavakantie. Denk je dat ze ooit hebben gedroomd om daar virtueel te reizen en de reis te redden? My, hoe de tijden zijn veranderd.

Niet alleen nu kun je zo dichtbij staan ​​als een moderne mens ooit het ‘Heilige der Heiligen’ heeft bereikt en naast een Hasmoneaans aquaduct passeren wanneer je de opmerkelijke site persoonlijk bezoekt, maar in onze nog nieuwere pandemie-gedreven realiteit kun je doe dit vanuit uw computerstoel .

Inclusief een volledig begeleide tour door de Westelijke Muurtunnels in de taal van uw keuze met het gebruikelijke team van gidsen van de site, maakt deze uurlange 360 Live-ervaring ook gebruik van filmclips en illustraties. Het is zoiets als het echte werk dat een live vraag-en-antwoordsessie met de gids de ervaring afsluit.

Klik hier voor informatie en inschrijving.

Bezoek de Israëlische president in zijn officiële residentie

Een van de meest geliefde presidenten in de recente Israëlische geschiedenis, Reuven Rivlin, maakt inclusie tot zijn missie en verbindt op een persoonlijkere manier met het Israëlische volk dan presidenten uit het verleden.

De man die uitbarstte in een spontaan zingen van “Hatikvah”, het volkslied van Israël, om tijdens een persconferentie na een mislukte maanlanding van SpaceIL de moed erin te houden, heeft Rivlin deze quarantaineperiode doorgebracht met het voorlezen van verhaaltjes voor het slapengaan en het Pascha Haggadah voor de kinderen van de natie. Via een live stream werden er iedere week nieuwe segmenten van een virtuele President’s Residence-tour ge-upload.

Je kunt het huis, de tuinen en ceremoniële ruimtes, de tentoonstellingen van kunstwerken en archeologie bekijken, terwijl je unieke inzichten krijgt in de geschiedenis van deze ooit verboden ruimte. Hebreeuws met Engelse ondertitels.