Vanavond leest president Rivlin de kleuters voor

President Rivlin . Screenshot YouTube

Vanavond leest president Rivlin weer een verhaaltje voor het slapen gaan voor, aan alle kleuters van Israel en daarbuiten.

Deze keer het verhaal ‘Tfilayla / Night Prayer’, geschreven door Maya Hanoch en Michal Cohen-Hai en geïllustreerd door Dmitry Kilasky.

U kunt het volgen via YouTube www.youtube.com/user/PresidentRivlin waar het in o.a. het Engels is ondertiteld.

In het Hebreeuws wordt het op de officiële Facebook- en Instagram-kanalen, van de president uitgezonden.

In zijn uitnodiging schreef de president: “Beste jongens en meisjes, ik weet dat we de laatste tijd bang zijn geweest. Misschien soms zelfs erg bang. Vaak is het ‘s nachts, wanneer we gaan slapen en onze gedachten ons een beetje storen. Weet je, zelfs wij volwassenen zijn bang en soms zelfs bang.”

“Daarom heb ik besloten dat we deze week samen een verhaaltje voor het slapengaan zullen lezen, wat ook een gebed is. Het is een gebed dat alle slechte gedachten zal wegwerken, een gebed dat ons allemaal zal kalmeren als we gaan slapen.”

“Dus sluit je vanavond aan voor ‘Tfilayla / Nachtgebed’. Jij en ik met een verhaal voordat we slapen.”

Zo’n 300.000 kinderen keken naar de eerste verhaaltjes van vorige week toen de president het boek ‘Dira Lehaskir / Room to Rent’ van Lea Goldberg las, dat het reilen en zeilen in een flatgebouw van vijf verdiepingen beschrijft.

Advertentie (4)