Waqf veroordeelt Israël van sluiten Al Aksa; PA veroordeelt Hamas van niet sluiten moskeeën

Lege Tempelberg. Screenshot YouTube

De officiële krant van de De Palestijnse Autoriteit (PA) heeft op de voorpagina twee tegengestelde berichten gepubliceerd. Een artikel bericht over de voorzitter van de Islamitische Waqf die Israël veroordeelt omdat het de Al Aqsa moskee wil sluiten. Tegelijkertijd veroordeelde een opiniestuk op de voorpagina van de krant Hamas voor het niet sluiten van moskeeën in Gaza om de verspreiding van het coronavirus binnen de perken te houden.

Het standpunt van de Waqf is in tegenspraak is met de instructies van het PA-Ministerie van Religieuze Zaken. Deze heeft Palestijnen opgedragen heeft om thuis te bidden en weg te blijven van de moskeeën. Toch beschuldigde de voorzitter van de Islamitische Waqf, Abdul Azim Salhab, Israël ervan het coronavirus uit te buiten en moslimaanbidders te schaden door de Al-Aqsa-moskee te sluiten. Hij benadrukte dat de Waqf “tegen de sluiting van de moskee is,” zo ontdekte PMW.

De officiële PA krant: The Waqf veroordeelt Israël omdat het de moskee wil sluiten:

“De Israëlische bezettingspolitie bestormde gisteravond 21 maart 2020 het huis van de [islamitische] Waqf-raadsvoorzitter Abdul Azim Salhab in Jeruzalem en gaf hem een ​​boete van NIS 5.000, omdat hij niet had voorkomen dat aanbidders twee dagen geleden op vrijdag deelnamen aan gebeden. Salhab zei: … ‘ Het doel van deze boetes is om de Al-Aqsa-moskee te sluiten voor aanbidders … onder het voorwendsel de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Onze positie in de Waqf is dat we tegen het sluiten van de moskee zijn. Het zal open blijven voor aanbidders, zodat ze op optimale manier kunnen bidden om hun gezondheid en welzijn te beschermen. ”[Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida , 22 maart 2020]

Tegelijkertijd bekritiseerde het officiële PA-dagblad Hamas omdat het moskeeën niet wil sluiten:

Het opiniestuk in de officiële PA-krant wees erop dat Hamas de levens van Palestijnen in gevaar brengt, door geen gehoor te geven aan de oproep van de Palestijnse Autoriteit om alle moskeeën te sluiten en thuis te bidden:

“De organisatie van de Moslimbroederschap (dwz Hamas, een uitloper van de Moslimbroederschap in Gaza) … erkent alleen [hun eigen] religieuze uitspraken … En daarom proberen ze momenteel de stappen van de [PA] regering te breken om het Coronavirus in quarantaine te plaatsen, inclusief een tijdelijke sluiting van de moskeeën zodat het gevaarlijke virus zich niet onder de aanbidders zal verspreiden . ”[Redactie in het officiële PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida, 22 maart 2020]

” Als ze [Hamas] niet stoppen, zullen we eisen dat de rechtsstaat hen ten koste van alles afschrikt … Gebed is veiligheid, vrede en barmhartigheid voor de ziel en het lichaam van degene die het uitvoert, en hoe kan het zo zijn wanneer de kans bestaat dat anderen besmet raken met een dodelijke epidemie? …

In hun [Hamas ‘] minachting voor het menselijk leven en de gevaren van de verspreiding van de Coronavirus-epidemie, dwingen ze een confrontatie af met de rechtsstaat en het publiek wat om zijn gezondheid en veiligheid geeft.

Iemand die echt religieus is, ongeacht wat hun geloof is, geeft om de veiligheid en het welzijn van de ander, net zoals hij om zijn eigen veiligheid en welzijn geeft. ‘[Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida , 22 maart 2020]

Twee dagen nadat de Waqf Israël bekritiseerd had voor het sluiten van de Al-Aqsa-moskee, stemde de Waqf ermee in om deze toch te sluiten – maar niet voor de Waqf-leden zelf. Yuval Segev van het Israëlische radiostation Galei Tzahal meldde op Twitter dat Waqf-leden bidden op kleine afstand van het Al-Aqsa gebouw.

Advertentie (4)