Nieuw koosjer recept: gegrilde kipspiesjes

Gegrilde kipspiesjes. Screenshot YouTube

Het is donderdag en weer tijd voor een nieuw koosjer recept, deze keer ‘kipspiesjes van de grill’.

Het barbecue seizoen is in Israël al in volle gang en ook in Nederland zijn al de eerste zonnige dagen geweest. In Israël wordt nog niet zoals gebruikelijk in stranden en parken gebarbecued, die zijn nog niet officieel geopend als gevolg van coronavirus beperkingen, maar wel in tuinen, balkons en terrassen.

Als je van barbecueën houdt dan kunnen kipspiesjes natuurlijk niet ontbreken. Ben je dol op een zoete saus op je vlees, maar wil je iets anders dan voorbereid vlees voor de barbecue uit de supermarkt, dan is dit recept het ultieme recept voor deze zomer.

Ingrediënten

1,5 pond kippendijen, zonder botten of kippenborst, gesneden in stukjes van ongeveer 4 cm.

Marinade

1/4 kopje droge witte wijn
1 eetlepel (Gefen) olijfolie
2 teentjes knoflook (of 2 blokjes bevroren knoflook, fijn hakken)
1 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel zout
1 theelepel peper

Saus

1 theelepel (Gefen) olijfolie
1 middelgrote ui, fijngesneden
1 eetlepel Tuscanini Apple Cider Vinegar
2 eetlepels frambozenjam zonder toegevoegde suikers
1 1/2 kopjes bosbessen
1/2 mango, in blokjes gesneden

Bereidingswijze

Combineer in een middelgrote kom witte wijn, olijfolie, knoflook, tijm, zout en peper. Voeg de stukjes kip toe en laat een uur in de koelkast marineren.

Verwarm de grill voor. Haal stukjes kip uit de marinade en bewaar de marinade. Rijg de kip aan de spiesjes. Tien minuten grillen en draai de spiesen halverwege om.

Bereid ondertussen de saus voor. Verhit olijfolie in een sauteerpan (hapjespan) op middelhoog vuur. Voeg ui toe en bak ongeveer vijf tot acht minuten tot ze zacht en doorschijnend zijn. Voeg de gereserveerde marinade, appel-azijn, frambozenjam en bosbessen toe. Breng aan de kook. Laat 15 minuten op laag vuur sudderen. Voeg de in blokjes gesneden mango toe en laat nog vijf minuten sudderen.

Leg de kipspiesjes plat. Besprenkel de kip met de saus. Serveer warm.

Advertentie (4)