Hans Wiegel: “Dader HaCarmel moet ophoepelen uit dit land”

Hans Wiegel

VVD-coryfee Hans Wiegel heeft tijdens een uitzending van Omroep WNL ferme woorden uitgesproken over Syrisch-Palestijnse asielzoeker Saleh A, die afgelopen week voor de tweede keer doelgericht het koosjere restaurant aangevallen.

“Ik denk toch ook dat moet worden bekeken of deze man kan ophoepelen uit dit land. Het is een gevaarlijke man. Hij mag blij zijn dat hij hier is, maar dan moet hij zich gedragen. Hij doet alles wat niet hoort. Ik zou zeggen: Pak hem heel hard aan”, aldus Wiegel.

Tweede Kamerlid Dilan Yesilgöz: “Er zijn heel veel restaurants in de omgeving. Het is continue hetzelfde restaurant dat wordt belaagd, omdat dit restaurant een Joods karakter heeft. Het gaat om het psychologisch effect, dat je niet kunt zijn wie je wilt zijn. Dat is heel erg heftig. Ik heb hier al meerdere malen aandacht aan gevraagd. Ik wil dat het antisemitisch of terroristisch motief wordt benoemd.”

Publicist Syp Wynia: “Het is een recidivist, als het nu nog stééds niet duidelijk is dat we hier te maken hebben met een herhaal actie, misschien een terroristische herhaal actie, van een racist.”

Lees ook: Zijn Joden in Amsterdam vogelvrij?