Syrische asielzoeker Saleh A. opnieuw dader HaCarmel

De politie heeft bekend gemaakt dat de dader die vandaag koosjer restaurant HaCarmel heeft aangevallen, dezelfde dader is die in december 2017 de ruiten van het koosjere restaurant vernielde. Hij droeg toen een Palestijnse vlag en schreeuwde “Allah Akbar”.

In juli 2018 is Saleh A. door de rechter veroordeeld tot zes weken. Omdat de dader al langer in voorarrest had gezeten, hoefde hij niet weer opnieuw de cel in. De rechter heeft Saleh A. verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Saleh A. werd een locatieverbod voor de zaken van de familie Bar-on opgelegd. Er was volgens de rechter geen bewijs voor een anti-joods of terroristisch motief.

De politie schrijft in een zojuist verschenen persbericht: De recherche is druk bezig met het onderzoek en heeft camerabeelden van de gemeente en het restaurant veiliggesteld. De verdachte is een 31-jarige man en een bekende van de politie. De verdachte is in juli 2018 door de rechter veroordeeld wegens vernieling van meerdere ruiten en diefstal van een vlag en uit hetzelfde restaurant in december 2017.

In onderstaand filmpje uit 2017 beklaagt de restaurant eigenaar Sammy zich over minister van Justitie Ferd Grappenhaus. “Hij zegt, ik kom. Ik steun jullie. Die jongen moet in de gevangenis zitten. Niet vrij lopen. Dát is steun”, aldus eigenaar van HaCarmel.

Advertentie (4)