IsraAID en SmartAID leveren coronavirus hulpgoederen aan alle uithoeken van de wereld

IsraAID Vanuatu-stafleden leren eilandbewoners hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen Covid-19. Foto:IsraAID

Israelische non-profitorganisaties voor humanitaire hulp SmartAID en IsraAID hebben teams over de hele wereld die tijdens de coronavirus crisis persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en andere benodigdheden distribueren naar gezondheidswerkers, wetshandhavers, brandweerlieden en anderen.

SmartAID werkte samen met Third Wave Volunteers en DHL om PPE te leveren aan ziekenhuizen in New York, Miami, Los Angeles, New Jersey en andere steden aan de oostkust van de VS, zei oprichter en directeur Shachar Zahavi tegen ISRAEL21C.

SmartAID werkte ook samen met lokale partners om persoonlijke beschermingsmiddelen te leveren aan gezondheidscentra in Puerto Rico en Haïti en aan vijf ziekenhuizen in Sydney, Australië.

In samenwerking met liefdadigheidsorganisaties zal apparatuur door DHL vanuit Australië naar de Dohuk-regio in Noord-Irak worden verscheept om duizenden Yazidi-, Koerdische en Syrische vluchtelingen te helpen.

“Naast het voortzetten van onze PPE-distributie en e-health training in ziekenhuizen, ontwikkelen we een open-source platform om Covid-19-hulpzendingen transparanter te maken en transparanter te maken in de Verenigde Staten, Oost-Afrika, Australië, Europa en Azië,” zei Zahavi.

Ondertussen levert IsraAID Guatemala zeep, handdesinfecterend middel, bleekmiddel en desinfectiemiddel aan de gratis gezondheidskliniek in La Dignidad, Escuintla, een gemeenschap die werd verwoest door de uitbarsting van de vulkaan Fuego in 2018.

SmarAID levert persoonlijke beschermingsmiddelen aan Amerikaanse politieagenten. Foto: Smart AID

IsraAID Vanuatu, in samenwerking met Shefa Health en het plaatselijke ministerie van Volksgezondheid, houdt Covid-19 bewustmakings-en onderwijssessies voor honderden eilandbewoners.

Het team deelde instructies voor handen wassen en demonstreerde hoe een Tippy Tap te bouwen, een handsfree apparaat voor handen wassen, speciaal ontworpen voor landelijke gebieden zonder stromend water. Vrijwilligers van IsraAID helpen Vanuatu ook met de wederopbouw nadat de tropische cycloon Harold in april op grote schaal schade had aangericht.

IsraAID-medewerkers in Duitsland helpen vluchtelingen met het naaien van maskers voor behoeftigen; en in de Bahama’s geeft de organisatie tablets aan kinderen om leren op afstand te vergemakkelijken.

In Los Angeles verdeelt IsraAID samen met Team Rubicon pakketten bij de LA Food Bank. IsraAID USA biedt gratis online stress- en angstworkshops aan. Klik hier voor meer informatie.