Israëlisch cyberbeveiligingsbedrijf ziet toename cyberaanvallen tijdens coronacrisis

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Onderzoekers van het Israëlische cyberbeveiligingsbedrijf Check Point Software Technologies zeggen dat ze de afgelopen drie weken een toename van 30 procent hebben gezien in coronavirus gerelateerde cyberaanvallen, met wereldwijd 192.000 van dergelijke aanvallen per week.

Deze aanvallen betroffen nep-websites met “corona” of “COVID” in hun domeinnaam, bestanden met coronavirus-gerelateerde namen of e-mails met coronavirus-gerelateerde onderwerpregels met als doel om gebruikersnamen, wachtwoorden of creditcardgegevens te verkrijgen.

Onder de aanvallen waren phishing-campagnes van hackers die zich voordoen als bekende organisaties en bedrijven, zoals de World Health Organization (WHO), Zoom, Microsoft of Google, in een poging informatie te stelen, aldus de onderzoekers van het bedrijf.

Lees hier het hele persbericht van het bedrijf met nuttige tips en informatie.