Spike antitank raket uit Israël raakt het doel met uiterste precisie

Screenshot YouTube

Een door de Israëlische wapenfabrikant Raphael Advanced Defense Systems nieuw ontwikkelde vijfde generatie Spike antitank raket kan een doel met uiterste precisie op 32 kilometer afstand raken.

Spike is een serie van antitankraketten uit Israël. Hoewel bedoeld als antitankraket, kunnen de meeste varianten ook ingezet worden tegen luchtdoelen en ongepantserde gronddoelen.

De voor het Poolse leger ontwikkelde raket wordt door de Israëlische wapenfabrikant aangeprezen “als een model van de vijfde generatie met een bereik van 32 kilometer en uiterste nauwkeurigheid”. Ook Finland, Turkije en Nederland nemen varianten van de Israëlische antitank raket af.

Spike antitankraketten worden al gebruikt door de Israëlische strijdkrachten, waar ze “Tammuz” -raketten worden genoemd.

Israël behoort tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. De export van defensie producten bereikte vorig jaar 7,2 miljard dollar, zei het ministerie van Defensie. Een daling van 5 procent ten opzichte van 2018.

Het cijfer vertegenwoordigde een daling van 23% ten opzichte van 2017, hoewel het nog steeds in lijn was met een algemene groeiende trend in de afgelopen tien jaar voor de Israëlische defensie export.

Advertentie (4)