EL AL stopt voorlopig met vliegen

Fot: El Al

EL AL is gestopt met vliegen. Het bedrijf heeft vandaag twee passagiersvluchten en vier vrachtvluchten geannuleerd.

Gonen Usishkin, de CEO van EL AL, heeft opdracht gegeven om alle vliegtuigen van het bedrijf terug naar Israël te laten vliegen inclusief de vrachttoestellen. Het doel is om alle activiteiten stop te zetten.

Het bedrijf heeft al aangekondigd dat alle lijnvluchten tot 31 juli komen te vervallen.

Slechts 110 van de 650 piloten van de luchtvaartmaatschappij werken momenteel. De meeste piloten zijn net zoals 5800 van de 6300 overige medewerkers van El Al op onbetaald verlof gestuurd.

Gisteravond meldde EL AL een verlies van 140 miljoen dollar over het eerste kwartaal. Ook is EL AL passagiers voor geannuleerde vluchten 350 miljoen dollar verschuldigd. De luchtvaartmaatschappij onderhandelt met de Israëlische overheid over een lening van 400 miljoen dollar.

Minister van Financiën Israel Katz en premier Benjamin Netanyahu hebben een tijdje geleden ambtenaren van het Ministerie van Financiën opgedragen het bedrijf te helpen en niet te laten instorten.

EL AL zei dat het vastbesloten was alles in het werk te stellen om aan de eisen van de regering te voldoen zodat het de hulp kan ontvangen.

Volgens Avi Edri, voorzitter van de vakbond voor transportarbeid bij de Histadrut bevindt het bedrijf zich niet in een goede positie.

“Het bedrijf kan niet doorgaan met bloeden en als het tot de conclusie gekomen is dat het beter is om te stoppen met vliegen dan betekent dit dat het verliest lijdt op de vrachtvluchten die het uitvoert.”

“Het bedrijf heeft de verplichting om de schade aan zichzelf te minimaliseren en als onderdeel daarvan aan haar werknemers. Als de luchtvaartmaatschappij geld verliest, is het verstandiger om te stoppen met vliegen en op betere tijden te wachten”, aldus Edri.

Advertentie (4)