Toename coronavirus besmettingen Israël naar recordhoogten

MDA personeel met een besmette virus patiënt. Foto MDA

De stijging van het aantal virus besmettingen is in Israël tussen dinsdagmiddag 12 uur en woensdagmiddag 12 uur naar recordhoogten gestegen. Maar liefst 859 nieuwe besmettingsgevallen werden in 24 uur tijd gemeld.

Waar woensdagochtend nog een toename in de voorafgaande 24 uur werd gemeld van 803 besmettings- gevallen, lijkt er aan de grote dagelijkse stijging geen einde te komen.

Momenteel zijn er 7838 actieve besmettingsgevallen, hiervan verkeren er 56 in ernstige toestand, waarvan er 24 aan de beademing liggen.

Het dodental blijft staan op 320.

Waar op dinsdag van de 20.018 uitgevoerde tests 3,9% een besmetting aantoonde, , ligt dit op woensdag op 5,2%.

Uit gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid blijkt dat er in Jeruzalem de afgelopen dag bijna 120 nieuwe besmettingen bijgekomen zijn; Ashdod zag sinds dinsdagochtend 94 nieuwe gevallen en heeft nu 764 besmette inwoners, Bnei Brak registreerde iets meer dan 50 nieuwe gevallen; en Tel Aviv 46.

Ook worden steeds meer patiënten in het ziekenhuis opgenomen, zei dr. Erez Onn, hoofd van de ziekenhuisafdeling van het ministerie van Volksgezondheid.

“We openen steeds meer afdelingen voor coronavirus patiënten”, vertelde Onn aan de nieuwssite Ynet. “Afdelingen lopen vol en we zien een trend in de toename van de aantallen ernstig zieken.”

Ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid zouden aandringen op het opleggen van strikte afsluitingen in tientallen steden in een dramatische poging om de uitbraak te beperken.

De af te sluiten gebieden zullen groter zijn dan de beperkingszones, waarvan de meeste volgens het rapport uit meerdere straten of kleine wijken bestaan.

De gebieden die waarschijnlijk worden afgesloten zijn in de steden Dimona, Kiryat Gat, Ashdod en Ramle. Channel 12 nieuws meldde woensdag dat clusters van infecties zijn terug te voeren op bruiloften en andere feesten, vooral in die steden.