Jongeren in Israël het hardst getroffen door de werkloosheid

Leeg Chinees restaurant in Tel Aviv. Screenshot YouTube

Volgens recente cijfers van de Israel Employment Service treft de werkloosheid als gevolg van de COVID-19 pandemie jongvolwassenen het hardst. Slechts 20% van de jongeren van 24 jaar of jonger die met onbetaald verlof zijn gestuurd, was eind mei weer aan het werk.

Volgens de Israëlische arbeidsdienst is 47,6% van degenen die in maart en april ontslagen of ontslagen zijn tussen 20 en 34 jaar oud, meldt Globes.

De meeste jongeren hebben hun studie nog niet afgerond en werken in tijdelijke banen.

De sectoren die het zwaarst getroffen zijn door de viruspandemie en de daaruit voortvloeiende beperkingen, zijn de sectoren waar jongeren doorgaans werken zoals restaurants, cafés en bars en cateringdiensten voor evenementen en trouwzalen.

Volgens de laatste cijfers van de Israëlische arbeidsdienst bedroeg het werkloosheidscijfer op 30 juni 21,2%, 861.861 mensen. Van deze groep zijn 605.157 op onbetaald verlof gestuurd en 256.704 is werkloos. 370.000 mensen zijn teruggekeerd van onbetaald verlof, maar er zijn ook 130.000 nieuwe werkzoekenden bijgekomen.

Advertentie (4)