Joodse studenten in Duitsland zamelen geld in voor eigenaar kebab shop

Screenshot YouTube

Joodse studenten in Duitsland zamelen geld in om de eigenaar van de kebabwinkel in Halle te helpen waar op Jom Kippur 2019 2 mensen door een neo-nazi werden doodgeschoten nadat het hem niet lukte de nabijgelegen synagoge binnen te dringen.

De Joodse Studenten Vakbond Duitsland startte een GoFundMe-campagne om Ismet Tekin te helpen, die samen met zijn broer eigenaar is van de winkel.

De campagne heeft als doel 8000 euro op te halen, waarvan inmiddels 7000 euro aan donaties is gerealiseerd.

Tekin, die werknemer was toen de winkel in oktober vorig jaar werd aangevallen, raakte niet gewond en komt daarom niet in aanmerking voor hulp op grond van de wet op de slachtoffercompensatie.

De winkel, zo schreven de studenten op de GoFundMe-pagina, heeft sinds de aanval veel klanten verloren.

“Wij, als Joodse Studenten Vakbond Duitsland (JSUD), geloven in een multiculturele samenleving in dit land. Wij geloven in een vreedzaam samenleven, ongeacht religie, nationaliteit of huidskleur. Wij geloven in solidariteit ”, schreven de studenten om uit te leggen waarom ze de campagne begonnen.

De schutter probeerde op Jom Kippoer de synagoge in Halle binnen te dringen, maar kon niet voorbij de zware deur komen. Vervolgens schoot hij een vrouwelijke voorbijganger en een man dood in de kebabwinkel, waarvan hij naar verluidt zei dat hij het doelwit was omdat het eigendom was van buitenlanders.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)