Israëlisch bedrijf UBQ begint afvalverwerkingsfabriek in Nederland

UBQ CEO & mede-oprichter Jack (Tato) Bigio bij de recyclingfaciliteit van het bedrijf. Foto UBQ

Na een besluit van de Europese Unie om de ontwikkeling van duurzame industrieën te ondersteunen door het gebruik van plastic alternatieven te vergroten, heeft het Israëlische cleantechbedrijf UBQ Materials plannen aangekondigd om zijn eerste volledige productiefaciliteit in Nederland te openen.

UBQ Materials heeft een gepatenteerd proces ontwikkeld om afval om te zetten in duurzaam thermoplastisch materiaal. Het eindresultaat kan onder andere conventionele materialen vervangen zoals plastic, hout of beton.

Ter gelegenheid van de uitbreiding van UBQ Materials heeft de Nederlandse ambassadeur in Israël, Hans Docter, op 9 september een bezoek gebracht aan de bestaande faciliteit in Kibbutz Tse’elim in Israël.

UBQ Materials werd in 2012 opgericht door Rabbijn Yehuda Pearl en Tato Bigio. Het bedrijf zet huishoudelijk afval om in hernieuwbare materialen door middel van hun gepatenteerde technologie.

Het afval, dat wordt omgezet door UBQ, is een oneindig hernieuwbare thermoplastische grondstof die de transportgerelateerde koolstof voetafdruk van bedrijven en consumenten kan helpen verminderen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)