Dit zijn de nieuwe beperkingen in Israël

Centrum van Tel Aviv tijdens de afsluiting in april 2020. Screenshot YouTube

Het ministerie van Volksgezondheid heeft dinsdag zijn definitieve lijst met beperkingen voor de komende landelijke lockdown gepubliceerd, waaronder de sluiting van alle “niet-essentiële” bedrijven, behalve synagogen die volgens de richtlijnen van het ministerie open mogen blijven.

De afsluiting van Israël gaat a.s. vrijdag om 14.00 uur in en duurt voorlopig drie weken, alhoewel er de laatste dagen steeds vaker geluiden worden gehoord waaruit blijkt dat de sluiting mogelijk zes of zelfs negen weken zou kunnen duren indien de daling van het aantal dagelijkse besmettingen niet naar minder dan 1000 per dag gaat.

Het ministerie zei er echter wel bij dat de richtlijnen onderhevig zijn aan de goedkeuring van de regering en de Knesset en dienovereenkomstig kunnen worden gewijzigd.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zullen werkplekken waar ook publiek wordt ontvangen, vanaf vrijdag alleen online of telefonisch diensten aanbieden.

Bedrijven op het gebied van handel, cultuur en amusement worden gesloten, waaronder stranden, zwembaden, sportscholen en restaurants. Restaurants mogen echter wel afhaalmaaltijden aanbieden.

Eetkraampjes op markten, zoals de Mahane Yehuda-markt in Jeruzalem of de Carmel-markt in Tel Aviv, blijven open, in tegenstelling tot de vorige lockdown toen de markten gesloten waren.

Ook het onderwijssysteem wordt gesloten, met uitzondering van het buitengewoon onderwijs en yeshiva’s.

Bijeenkomsten zijn beperkt tot 10 personen in besloten ruimtes en 20 personen in open ruimtes.

Bovendien wordt de beweging beperkt tot 500 meter van huis. De uitzondering omvat uitgaan om boodschappen te doen, medicijnen te kopen, essentiële diensten te ontvangen en medische behandelingen te ontvangen.

Ook mag het huis worden verlaten om begrafenissen, demonstraties en gerechtelijke procedures bij te wonen, om een ​​kind van de ene ouder naar de andere over te brengen (als ze apart wonen) en om naar het “mikwe” (religieus bad) te gaan.

Essentiële werknemers zullen vrij kunnen bewegen van en naar hun standplaats.

Synagogen mogen echter open blijven tijdens Rosh Hashanah en Yom Kippur.
Gebeden in open ruimtes zijn toegestaan in capsules ​​met maximaal 20 aanbidders, waarbij regels voor sociale afstand worden toegepast, terwijl in besloten ruimtes maximaal 10 mensen mogen bidden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)