Rosj Hasjana recept – Hawaiiaanse lams- of kalfskoteletten

Foto Tamara Friedman / Kosher.com

Het is donderdag dus een nieuw koosjer recept, maar niet zomaar eentje. Vrijdagavond begint Rosj Hasjana, het Joods nieuwjaar, en gaan we volgens de Joodse jaartelling naar het jaar 5781.

Het is de gewoonte om op de avond van Rosj Hasjana uitgebreid met de familie en vrienden te eten en te smoezen. Dat zit er dit jaar, in ieder geval in Israël, niet in. Israël zit immers in een nieuwe lockdown.

Maar dat neemt niet weg dat er toch lekker gegeten kan worden.

We vonden een heerlijk Rosj Hasjana recept op kosher.com en wilden u dat niet ontnemen: Hawaiiaanse lams- of kalfskoteletten, net waar u van houdt.

Eetsmakelijk, en alvast Chag Sameach, een heel gezond en voorspoedig 5781 namens het hele team van Joods.nl!

Ingrediënten

  • 8 lamskoteletten of 6 kalfskoteletten
  •  1/2 kopje citroensap
  •  3 eetlepels  maizena
  •  1/2 kopje bruine suiker
  •  1/2 theelepel uienpoeder
  •  2 eetlepels Sojasaus
  •  1 theelepel zout
  •  1  blik (20 ounce) Ananasstukjes , uitgelekt
  • rijst of al of niet gebakken of gekookte aardappelen (indien gewenst)

Bereidingswijze

  1. Bruin de karbonades of lamskoteletjes in de olie. Haal uit de pan zodra ze bruin zijn
  2. Combineer de resterende ingrediënten, behalve de ananasstukjes, en kook op middelhoog vuur, onder regelmatig roeren, tot het iets dikker is geworden.
  3. Leg de karbonades in een bakvorm van 25 x 40 cm. Giet de saus over de karbonades. Bak een uur op 200* Celsius.
  4. Voeg ananasstukjes toe. Bak nog eens tien minuten. 
  5. Serveer de saus over rijst of de aardappelen

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)