Volgens landelijk onderzoek is 5,5% van de Israëlische bevolking besmet geweest met het coronavirus

MDA test yeshiva studenten. Foto MDA

Landelijk onderzoek door het ministerie van Volksgezondheid onder 55.000 Israëliërs toont aan dat tot nu toe 5,5% van de bevolking besmet is geweest met het coronavirus zo blijkt uit de resultaten van een nationale serologische enquête.

De enquête onder ongeveer 55.000 Israëliërs uit het hele land van verschillende geslachten, leeftijden en religies werd uitgevoerd tussen juli en september 2020 en was bedoeld om de aanwezigheid van antilichamen tegen het nieuwe coronavirus bij de Israëlische bevolking te onderzoeken.

Volgens minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein is Israël een van de eerste landen waar een dergelijk nationaal serologisch onderzoek is uitgevoerd.

Uit het onderzoek bleek ook dat een hoger percentage mannen (4,9%) dan vrouwen (3,1%) coronavirus besmet is geweest met het coronavirus, terwijl ook ongeveer 8,1% van de jongeren tussen de 10 en 18 jaar het virus heeft opgelopen.

Niet verrassend had Jeruzalem het hoogste percentage coronapatiënten (9,5%), wat in lijn is met het hoogste aantal bekende patiënten tijdens de pandemie. Uit het onderzoek bleek ook dat ongeveer 2,2% van de inwoners van Tel Aviv het virus heeft gehad en 1,1% van de inwoners van Haifa. 

Ten slotte hebben mensen in de gebieden die in de eerste golf als rode zones werden gedefinieerd, vier keer meer antilichamen dan in andere niet-rode zones.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt met nadruk dat Israël, op basis van deze enquête nog geen groepsimmuniteit heeft bereikt aangezien een hoog gehalte aan antilichamen in het bloed niet noodzakelijkerwijs wijst op langdurige immuniteit.

Deze landelijke enquête is de tweede serologische enquête in Israël. Een eerdere werd tijdens de eerste uitbraak van het virus gehouden in de ultraorthodoxe stad Bnei Brak.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!