Grote defensie-exportovereenkomst getekend tussen Israël en Slowakije

MMR Radar systeem . Foto IAI

In een persbericht deelt het Israëlische ministerie van Defensie mee dat het 17 radarsystemen, geproduceerd door Israel Aerospace Industries (IAI), zal leveren aan het Slowaakse Ministerie van Defensie in een overeenkomst met een waarde van ongeveer € 150 miljoen.

De Slowaakse regering keurde de aanbeveling van het Slowaakse ministerie van Defensie goed om 17 radarsystemen aan te schaffen die zijn vervaardigd door Israel Aerospace Industries (IAI).

De overeenkomst, geleid door het Directoraat Internationale Defensiesamenwerking (SIBAT) van het Israëlische Ministerie van Defensie, omvat de overdracht van technologie en kennis evenals industriële samenwerking.

De radarcomponenten zullen worden vervaardigd in samenwerking met de defensie-industrie in Slowakije, onder professionele begeleiding van IAI en het Ministerie van Defensie.

De Israëlische radarsystemen kunnen gebruikt worden in combinatie met de NAVO-verdedigingsmechanismen. In de afgelopen jaren zijn soortgelijke systemen opgenomen in de commando- en controlesystemen van andere landen in de NAVO-alliantie.

Het vlaggenschip MMR Radar, vervaardigd door de dochteronderneming van Israel Aerospace Industries (IAI), ELTA systems, heeft zich bewezen in de strijd en heeft uitgebreide operationele ervaring in Israël en de rest van de wereld. De radar detecteert dreigingen vanuit de lucht, classificeert ze, berekent hun dreigingsniveau en levert essentiële gegevens waarmee systemen meerdere dreigingen tegelijk kunnen neutraliseren.

Minister van Defensie, Benny Gantz zei: “Zoals ik de Slowaakse minister van Defensie vertelde tijdens onze discussie, staat de Israëlische defensie-industrie aan de voorhoede van mondiale technologie en ontwikkeling en produceert ze uitstekende operationele en militaire capaciteiten. Ik feliciteer de medewerkers van het Israëlische ministerie van Defensie en IAI over een andere belangrijke prestatie, die de uitstekende capaciteiten van de Israëlische defensie-industrie weerspiegelt, evenals de versterkende betrekkingen en samenwerking van Israël met de NAVO-landen. Onder mijn leiding zal het defensie-establishment doorgaan met het bevorderen van technologie-inkoop en ontwikkelingsovereenkomsten, die deel uitmaken van de veiligheidsconcept van de staat Israël en zijn momenteel bijzonder belangrijk voor de Israëlische veerkracht vanwege de economische impact van de COVID-19-pandemie.”

IAI VP en CEO van ELTA, Yoav Turgeman voegde daaraan toe: “We zijn vereerd de keuze van de Slowaakse regering te zijn en de MMR Radar van IAI op te nemen in hun luchtverdedigingsoplossing, en we danken het Israëlische Ministerie van Defensie voor de medewerking. De MMR maakt gebruik van ultramoderne technologieën om een betrouwbaar beeld van de lucht en bewustzijn van de huidige situatie te geven. Er zijn ongeveer 130 MMR’s geleverd aan Tsjechië, Hongarije en Slowakije, en deze zijn naast die in Israël al operationeel in de Verenigde Staten en Canada. We zijn ervan overtuigd dat dit het beste radarsysteem is om de Slowaakse luchtmacht in staat te stellen het hoofd te bieden aan een breed scala aan luchtdreigingen en we kijken uit naar verdere samenwerking. “

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)