IAI heeft leveringen van het WindGuard-radarsysteem aan het Amerikaanse leger voltooit

 Wind Guard radar system aan de zijkanten van de tank gemonteerd. Foto IAI

Israel Aerospace Industries (IAI) heeft de levering aan DRS Land Systems voltooid van enkele honderden WindGuard (ELM-2133) radarsystemen voor de Abrams-tanks van het Amerikaanse leger.

De in de strijd bewezen radars zijn in Israël door de IDF al langere tijd geïnstalleerd op de Merkava-gevechtstanks en Namer gepantserde personeel voertuigen om de bemanningen te beschermen.

De WindGuard is een state-of-the-art, ‘phased array Radar’ die continu het volume rond het platform scant op zoek naar antitank bedreigingen, waaronder raketten, geleide raketten en antitankgranaten. Zodra een bedreiging is gedetecteerd, volgt het deze en begeleidt het systeem voor tegenmaatregelen om het te onderscheppen en te neutraliseren voordat het voertuig of de tank wordt geraakt.

Na in 2009 operationeel te zijn geworden als onderdeel van het Trophy actieve beschermingssysteem, registreerde WindGuard meerdere succesvolle operaties in gevechtsomgevingen. Voor hun inspanningen ontvingen de ontwikkelaars van het systeem de Israel Defense Prize.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!