Ondanks lage nieuwe coronabesmettingen wordt iedereen in Israël ongeacht leeftijd ingeënt

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid maakte vrijdagochtend bekend dat het aantal nieuwe dagelijkse coronabesmettingen aan het dalen is. Tegelijkertijd maakte de ‘coronavirus-tsaar’ bekend dat mogelijk al volgende week er geen leeftijdrestrictie meer zal gelden voor het vaccineren.

Op donderdag werden er 7.099 nieuwe coronabesmettingen met het coronavirus gemeld in Israël. Dit nadat er 81.828 tests waren uitgevoerd, waarvan 8,9% positief was.

Er zijn op dit moment 82.000 mensen actief besmet met het virus, waarvan er 1.128 in ernstige toestand in de ziekenhuizen liggen, waarvan de toestand van 358 van hen als kritiek wordt gedefinieerd met 310 van hen die aan de beademing zijn aangesloten. Het dodental liep op tot 4.245.

Tegelijkertijd zet de vaccinatiecampagne zich voort, en werden er gisteren 224.000 gevaccineerd. Tot op heden zijn 2,44 miljoen mensen ingeënt met de eerste dosis, waarvan 850.000 mensen inmiddels ook de tweede vaccinatie hebben gekregen.

Op donderdag werd ook bekend dat vrouwen die in verwachting zijn, door de Britse mutatie een groter risico lopen dan eerst werd aangenomen, en dus moeten worden gevaccineerd, zei Sharon Alroy-Preis, hoofd van de openbare gezondheidsdiensten tegen Channel 12 News.

“Er is een ander soort besmetting. Ik noem alleen de kwestie van de Britse variant en zwangere vrouwen. De percentages besmetting onder zwangere vrouwen zijn veel hoger dan voorheen. Daarom hebben we onze aanbeveling veranderd en adviseren we dat zwangere vrouwen moeten worden gevaccineerd”, aldus Sharon-Preis.

Verder heeft de coronavirus tsaar, professor Ash, gezegd dat “mogelijke al met ingang van komende week, er geen leeftijd restrictie meer zal geleden en iedereen kan worden gevaccineerd”.

Eerder had hij al gezegd dat jongeren tussen 16 en 19 jaar konden worden gevaccineerd opdat zij hun toelatingsexamens konden gaan doen.

Inmiddels is ook bekend geworden dat de “R” waarde in Israël voor het eerst sinds oktober onder “R1” is gekomen en nu op ‘R 0,99’ staat.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)