Chris Froome test zijn Hebreeuws en proeft hummus

Chris Froome. Foto Israel Startup Nation

Zoals eerder gemeld, is Chris Froome een van de nieuwe renners bij het Israëlische wielerteam Israël Startup Nation (ISN) en maakte de meest gedecoreerde wielrenner en viervoudig Tour de France-winnaar in de weken voorafgaand aan de start van het seizoen 2021 van de gelegenheid gebruik om een ​​beetje kennis te maken met ‘de Israëlische levensstijl.

Samen met zijn Israëlische teamgenoot Guy Sagiv, besteedt Froome in een korte promovideo enige tijd aan het proeven van wat hummus nu eigenlijk is – het in Israël razend populaire puree op basis van kikkererwten, sesamzaad en enkele andere ingrediënten – en probeert hij zelfs zijn kennis van het Hebreeuws uit, te midden van trainingen en voorbereiding op het komende seizoen.

Na het aantrekken van zijn ISN kleding, stelde Froome zich voor de camera in het Hebreeuws voor: “Shmi Froome,” zei hij. Hetgeen betekent: “Mijn naam is Froome.”

In de video zijn Froome en Sagiv te zien die met elkaar enkele woorden uitwisselen, zowel in het Hebreeuws als in het Engels. Froome probeerde het met alledaagse Hebreeuwse woorden die uit het Arabisch waren overgenomen, zoals sababa, wat betekent dat het ‘allemaal goed is’. En natuurlijk kon yalla, wat betekent ‘let’s go’. Sagiv roept Froome in het Hebreeuws om aan te geven dat het tijd is om te gaan klimmen. “Yalla, bo nilech letapes ktzat”, zei Sagiv, hetgeen betekent ‘kom op, laten we een beetje klimmen.’

Er moest natuurlijk ook hummus gegeten worden. Sagiv deed dat in een meer schilderachtige locatie van een bedoeïenendorp midden in de woestijn van Israël, terwijl Froome dat deed in een studio in Californië.

“Dus Chris. Hoe is de hummus?”, vroeg Sagiv aan Froome.
“Sababa”, zei Froome.

De release van de video valt samen met een aankomend tiendaags intensief trainingskamp voor het voorseizoen in de buurt van Girona (Spanje) met negen nieuwe ISN-rijders, waaronder Froome.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!