Chris Froome gaat voor team Israël StartUp Nation rijden

Chris Froome. Screenshot YouTube

Het Israëlische wielrenteam “Israel Start-Up Nation” (ISN) heeft aangekondigd dat de viervoudig Tour de France-winnaar, Chris Froome, het team vanaf volgend seizoen zal gaan leiden.

Het Israëlische team en de legendarische kampioen tekenen op 1 augustus een langetermijncontract waarbij Froome het blauw en wit van ISN zal dragen tot het einde van zijn carrière.

“Dit is een historisch moment voor ISN, Israël, Israëlische sporten, onze vele fans over de hele wereld en natuurlijk voor mij persoonlijk – een moment van enorme trots”, zei de mede-eigenaar van het team, Sylvan Adams.

“Chris is de beste rijder van zijn generatie en zal onze Tour de France en Grand Tour-ploeg gaan leiden. We hopen samen geschiedenis te schrijven terwijl Chris verdere overwinningen in de Tour de France en de Grand Tour nastreeft, prestaties waardoor je Chris serieus kan beschouwen als de grootste wielrenner aller tijden. ”

Wielrenteam Israël SytartUp Nation

Chris Froome merkte op: “Ik ben erg opgewonden om lid te worden van de ISN-familie. Ik kijk ernaar uit om uit te dagen en uitgedaagd te worden door hun talent en te blijven streven naar het succes dat ik tot nu toe heb genoten. De impact van ISN op de sport breidt zich snel uit en ik ben energiek genoeg om mee te rijden. Ik heb het gevoel dat we samen geweldige dingen kunnen bereiken.”

De snelle vooruitgang van Team Israel Start-Up Nation vanaf het begin als continentaal team naar de WorldTour in slechts vijf jaar is nu de volgende fase ingegaan, legt ISN’s teammanager, Kjell Carlstrom, uit.

““We hebben gekeken naar mogelijkheden hoe we het team voor 2021 op verschillende manieren konden versterken, niet in de laatste plaats om Grand Tour-kanshebbers te worden. Met zijn indrukwekkende palmares is Chris Froome de perfecte leider om onze aankomst te markeren als een serieuze kanshebber voor deze races, met name de Tour de France. Chris ‘carrière is buitengewoon en we geloven dat hij zowel de mentaliteit als de fysieke talenten heeft om meer Grand Tours met ons te winnen, terwijl hij ook fungeert als mentor voor onze jonge talenten en hen kan helpen in hun verdere ontwikkeling.”

“We zijn toegewijd aan het opbouwen van een ondersteunend Grand Tour-team rond Chris, zodat we samen geschiedenis kunnen schrijven, terwijl we strijden om de beste te zijn, en ons belangrijkste doel bereiken: het winnen van de Tour de France”, aldus Sylvan Adams. “Ik ben trots op de weg die we hebben afgelegd, waaronder het hosten van de historische Giro d’Italia Grande Partenza 2018 in Israël, het koesteren van jonge Israëlische talenten en het inspireren van een nieuwe generatie renners in Israël om de sport te beoefenen. Met Chris gaan we naar nieuwe hoogten in de top van de sport. Ik wil hieraan toevoegen dat ik Chris niet alleen bewonder voor zijn succes als wielrenner, maar ook voor hoe hij zich als een echte heer van de fiets gedraagt. Chris zal een geweldig rolmodel zijn voor ons team,”aldus Adams

“Dus, in het Hebreeuws,” Baruch Haba “- welkom Chris Froome.”