Israël Aircraft Industries heeft met succes anti-raket systeem in India getest (video)

Foto IAI

Israel Aerospace Industries (IAI) en DRDO India verklaren in een persbericht dat ze hun MRSAM lucht- en raketafweersystemen, die ze gezamenlijk hebben ontwikkeld, vorige week met succes hebben getest in India.

MRSAM is een geavanceerd baanbrekende lucht- en raketafweersysteem dat ultieme bescherming biedt tegen een verscheidenheid aan luchtaanvallen. Het wordt gebruikt door de Indiase luchtmacht en het leger, de Indiase marine en de Israëlische strijdkrachten. Het systeem omvat een Advanced Phased Array Radar, Command and Control, Mobile Launchers en interceptors met geavanceerde RF zoekers.

MRSAM is gezamenlijk ontwikkeld door IAI en DRDO voor Indiase troepen in samenwerking met Israëlische en Indiase industrieën, waaronder Rafael, TATA, BEL, L&T, BDL en vele particuliere verkopers.

De laatste test, uitgevoerd op de Indiase testbaan, heeft alle componenten van het wapensysteem naar tevredenheid van de klant gevalideerd. Israëlische specialisten en Indiase wetenschappers en officieren namen deel aan en waren getuige van de test.

De vluchttest toonde verschillende extreme referentiescenario’s, waarbij verschillende systeemcapaciteiten werden gevalideerd. Als onderdeel van de test werd de MRSAM-interceptor gelanceerd vanaf een mobiele lanceerinrichting op het land en raakte met succes zijn bedreigingen. Het scenario begon met het richten op de dreiging die werd gedetecteerd door de digitale MMR Radar van Systems en lanceerde de MRSAM-interceptor naar zijn operationele traject. De interceptor heeft het doelwit gevonden en met succes onderschept. Alle elementen van het wapensysteem voldeden met succes aan de testdoelen.

IAI president en CEO Boaz Levy zei: “MRSAM Air & Missile Defense System is een geavanceerd, innovatief systeem dat opnieuw zijn geavanceerde capaciteiten heeft bewezen tegen een verscheidenheid aan bedreigingen. Elke proef in een luchtverdedigingssysteem is een complexe operationele gebeurtenis en de beperkingen door de Covid-19 pandemie vergroten de complexiteit aanzienlijk. Deze proef is wederom een ​​getuigenis van het sterke partnerschap tussen IAI en India en de twee landen. IAI is er trots op deze indrukwekkende samenwerking met DRDO en de Indiase strijdkrachten te leiden en is toegewijd aan het voortdurende succes ervan.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!