Huidige 3e lockdown in Israël voegt 100.000 werklozen toe

Mensen wachten bij het bureau van de Arbeidsdienst. Screenshot Channel 12 nieuws

De directeur-generaal van het National Insurance Institute (NII), Meir Spiegler, zei dat dat “bij de huidige afsluiting er ongeveer 100.000 mensen bij zullen komen die recht hebben op een werkloosheidsuitkering.”

Volgens de NII zijn momenteel 620.000 Israëli’s afhankelijk van een werkloosheidsuitkering, van wie ongeveer 400.000 al sinds het begin van de pandemie Israël in maart, toen de economie tot stilstand kwam.

Met de uitspraak van Spiegler zal dat aantal nu oplopen tot 720.000 werklozen.

In december, voorafgaand aan de huidige lockdown, keerden 24.000 Israëli’s terug naar hun werkplekken, maar tegelijkertijd verloren bijna 10.000 hun baan.

“We verkeren sinds het begin van de COVID-19-uitbraak in een soort van noodtoestand,” vertelde Spiegler aan Army Radio, eraan toevoegend dat de NII zich voortdurend aan het aanpassen was om de bureaucratie te verlichten en degenen die hun baan verloren in staat te stellen een uitkering te ontvangen.

Tijdens de eerste lockdown in de lente van 2020, wegens het coronavirus, piekten de werkloosheidscijfers van de Arbeidsdienst, aangezien 800.000 mensen in een korte tijd hun werk.

Sindsdien fluctueert het aantal werklozen sindsdien fluctuerend het aantal werklozen door de tweede en nu dus derde lockdown, waardoor ook duizenden bedrijven definitief hun deuren sloten.

Veel bedrijfseigenaren hebben de huidige lockdown bestempeld als een fatale slag voor hun levensonderhoud, die al enorm heeft geleden tijdens de eerste en tweede lockdown in de lente en herfst.

Sommige bedrijven hebben gezworen de huidige lockdown te trotseren die hen verbieden open te gaan, daarbij verwijzend naar hun financiële ellende en onvoldoende compensatie door de overheid, die ondanks vele beloften weinig of niets aan bedrijven aan compensatie betaald.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)