Hoogste aantal ernstig zieke patiënten, ziekenhuizen in Israël raken vol

Ter illustratie. Coronavirus laboratorium. Screenshot YouTube

Volgens door het ministerie van Volksgezondheid uitgebrachte cijfers, zijn er nu 195 ernstig zieke coronavirus patiënten in Israël waarvan er 57 aan de beademing zijn aangesloten. Ook zijn er vier patiënten overleden waardoor het dodental op woensdagmiddag uitkwam op 375. Er zijn op dit moment 22.704 actieve besmettingen in het land.

Het aantal ernstige gevallen is het hoogste aantal sinds het begin van de coronavirus virus pandemie in Israël, toen er op 13 april 183 patiënten werden geregistreerd waarvan de situatie ernstig was.

Ook blijkt uit de cijfers van het ministerie dat drie ziekenhuizen, het Hadassah Ein Kerem in Jeruzalem, het Shamir Medical Center in Be’er Yaakov en het Sheba Medical Center in Tel Hashomer bijna 100% van hun capaciteit inzetten.

Twee andere ziekenhuizen, Shaare Zedek in Jeruzalem en het Sourasky Medisch Centrum (Ichilov) in Tel Aviv, zitten op 82% van hun volledige capaciteit.

Er zijn dinsdag 30.297 coronavirus tests uitgevoerd, dat was de eerste keer dat het land de het cijfer van 30.000 dagelijkse tests overschreed. Het besmettingspercentage kwam uit op 5,5%, iets lager uit dan de dagen ervoor.

Uit de cijfers van het ministerie bleek dat in de 24 uur tussen dinsdag 12 uur en woensdag 12 uur, 1578 nieuwe coronavirus infecties zijn vastgesteld, minder dan het hoogste aantal van 1.718 nieuwe besmettingen die in de 24 uur van maandagavond tot dinsdagavond werd bereikt.

Het hoofd van de National Security Council, Meir Ben-Shabbat, zei woensdag dat de snelle toename van het aantal ernstig zieke patiënten een bedreiging vormde voor het gezondheidssysteem.

“De ziekte verspreidt zich snel en het toenemende aantal ernstig zieke patiënten kan de mogelijkheden van het gezondheidssysteem in korte tijd bedreigen. Daarom hebben we de richtlijn van de minister-president en het ministerie van Financiën nodig om het budget voor extra mankracht binnen het gezondheidsstelsel onmiddellijk te verhogen, ”aldus Ben-Shabbat, volgens de Israëlische leger Radio.