Na upgrades kan Iron Dome meerdere drones en raketten tegelijkertijd onderscheppen

Foto ministerie van Defensie

Na een aantal belangrijke upgrades heeft Israëls bekende Iron Dome- raketafweersysteem in een recente testronde met succes gelijktijdig een spervuur ​​van raketten en drones onderschept.

Tijdens recente tests “kreeg Iron Dome met moeilijke en complexe scenario’s te maken, waarbij tegelijkertijd verschillende drones en raketten werden neergeschoten”, aldus een persverklaring van het ministerie van Defensie.

Foto ministerie van Defensie

De radar van het systeem, die kan projecteren waar een inkomende raket zal landen, is ontwikkeld door ELTA, een dochteronderneming van Israel Aerospace Industries (IAI). Het commando- en controlesysteem (BMC) is ontwikkeld door mPrest.

“Tien jaar na het eerste operationele gebruik van de Iron Dome maken we vandaag een kwalitatief technologische sprong in de mogelijkheden van het systeem. In drie series experimenten in slechts een paar maanden tijd, hebben we de capaciteiten van de Iron Dome opgewaardeerd naar de volgende generatie bedreigingen,” zei Moshe Pattal, van het ministerie van Defensie.

Verschillende doelen worden tegelijkertijd onschadelijk gemaakt. Foto ministerie van Defensie

“De nieuwe configuratie van het Iron Dome-systeem zal nu worden geleverd aan de Israëlische luchtmacht en de marine. Daar zal het worden geïnstalleerd op de nieuwe Sa’ar-6-korvetten die belast zijn met het bewaken van de aardgasplatforms voor de kust van Israël alsook zijn scheepvaartroutes”, zei Patel.

Al eerder werden een paar vergelijkbare tests uitgevoerd, waaronder een waarin de Iron Dome effectief bleek te zijn tegen kruisraketten. Hieruit bleek al wat voor grote sprongen voorwaarts er waren gemaakt in de mogelijkheden van het systeem.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)