IAI neemt nieuw centrum voor geavanceerde navigatietechnologie in gebruik

De inhuldiging van de nieuwe divisie. Foto IAI

Een nieuw technologisch centrum is onlangs door het Directoraat van Defensie Onderzoek en Ontwikkeling en Israel Aerospace Industries in gebruik genomen. Dit centrum in Tamam legt zich toe op de ontwikkeling en productie van geavanceerde niet op GPS werkende navigatiesystemen.

In het centrum zal IAI zeer nauwkeurige traagheidssensoren ontwikkelen en produceren. Deze sensoren zijn bedoeld om de productie van de volgende generatie van navigatiesystemen mogelijk te maken en hun prestaties en mogelijkheden aanzienlijk te verbeteren.

De navigatiesensortechnologie – een uniek Israëlische innovatie – is gebaseerd op jarenlang onderzoek en samenwerking tussen DDR & D en IAI. De sensoren zullen worden geïmplementeerd in verschillende operationele systemen binnen de Israëlische verdedigingssystemen, waardoor Israël zijn kwalitatieve voorsprong kan behouden.

Foto IAI

In de persverklaring zei Brig. Generaal Yaniv Rotem, hoofd R&D bij DDR & D: “Met de lancering van de nieuwe compound toont DDR & D onze positie in de voorhoede van technologie en haar bijdrage aan de technologische onafhankelijkheid van Israël. De uitgebreide knowhow en ervaring die we hebben opgedaan bij DDR & D en TAMAM, onze partners, hebben ons in staat gesteld om onszelf uit te dagen met deze nieuwe onderneming en iets indrukwekkends te bereiken. Het vervolgprogramma is net zo uitdagend en we zijn van plan om ijverig te werken totdat we de nieuwe mogelijkheden in de verschillende applicaties en in samenwerking met IDF-eenheden bewijzen. ”

Avi Elisha general manager van IAI’s TAMAM Divisie, zei: “Onze samenwerking met IMOD DDR & D gaat vele jaren terug. We werken samen om de voortdurende verbetering van de innovatieve navigatiesystemen voor Israël te bereiken. Het nieuwe centrum dat we hebben gelanceerd, zal zeer nauwkeurige navigatiemogelijkheden mogelijk maken met de unieke technologieën van IAI. Slechts een handvol landen beschikt over deze technologie, wat een gamechanger is op het gebied van traagheidsnavigatie.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)