Israël test opnieuw succesvol geüpgraded versie van Iron Dome voor marineschepen

Test vernieuwde Iron Dome. Foto ministerie van Defensie

De Israel Missile Defense Organization (IMDO), het Directoraat voor Defensie R&D van het Israëlische Ministerie van Defensie en Rafael Advanced Defence Systems hebben een succesvolle reeks testen van het Iron Dome-wapensysteem voltooid op een basis in centraal Israël.

Er werd een aantal scenario’s getest waarin geavanceerde bedreigingen werden gesimuleerd waarmee de Iron Dome in tijden van conflict te kampen heeft – zowel op het land als op zee.

De nieuwe en verbeterde versie van de Iron Dome zal naar verwachting binnenkort worden geleverd aan de IAF voor operationeel gebruik. Het zal ook worden geïntegreerd en geïnstalleerd op de nieuwe Sa’ar 6 korvetten van de Israëlische marine en zal centraal staan in de verdediging van de economische wateren van Israël (EEZ) met name voor de bewaking en beveiliging van de aardgas platforms voor de kust van Israël.

In een video die werd vrijgegeven door het ministerie is te zien dat de Iron Dome tijdens de oefening een klein onbemand luchtvaartuig onderschept. Het ministerie weigerde verder commentaar te geven op de aard van de doelen waartegen de Iron Dome werd ingezet.

De ontwikkeling van de Iron Dome wordt geleid door de IMDO bij het Ministerie van Defensie. De hoofdaannemer voor de ontwikkeling en productie van de Iron Dome is Rafael Advanced Defense Systems.

De MMR-radar is ontwikkeld door ELTA, een dochteronderneming van Israel Aerospace Industries (IAI). Het commando- en controlesysteem (BMC) is ontwikkeld door mPrest. Iron Dome is een integraal onderdeel van de uit meerdere lagen bestaande verdedigingslinie van Israël en is ontwikkeld door de IMDO.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)