Lieberman ziet in Gaza potentieel Singapore

De Israelische minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft in een interview ideeën geuit om de economie van Gaza op te bouwen. Volgens hem heeft de Gazastrook de potentie om het Singapore van het Midden-Oosten te worden.

Lieberman deed de uitspraken in een interview met COGAT, een onderdeel van het Israelische ministerie van Defensie dat over civiele kwesties in de Palestijnse gebieden gaat. COGAT heeft een nieuwe website gelanceerd die niet alleen in het Hebreeuws maar ook in het Arabisch te bekijken is. Lieberman zei dan ook te hopen hierdoor op een directe manier met Palestijnen te kunnen communiceren via het internet. Op de website worden bovendien ook statistieken getoond, waaronder hoeveel goederen via de grens met Israel Gaza dagelijks binnenkomen.

Volgens Lieberman wordt het lijden van de Palestijnen in Gaza niet door Israel veroorzaakt, maar door het leiderschap van Hamas. Zodra Hamas haar terreuractiviteiten tegen Israel stopt, zal Israel klaar staan met investeringen. Mogelijke investeringen om de economie van Gaza te doen bloeien zijn volgens Lieberman onder andere een haven, een vliegveld en industriegebieden.

Bron: CIDI

Reacties