Gevluchte Iraanse journalist welkom in Israel

Iraanse journalist Nada Amin krijgt asiel in IsraelDe Iraanse journalist Nada Amin, die in haar thuisland Iran de doodstraf vreest, krijgt asiel in Israël. Dat heeft de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri (Shas) bevestigd. Mede door het schrijven van artikelen in de Israëlische krant Times of Israel is de kritische journalist haar leven niet meer zeker.

Twee vakorganisaties van journalisten in Israel, de Jerusalem Journalists Association en de National Journalists Association, hebben zich namens Nada bij de Israëlische autoriteiten hard gemaakt om haar toegang tot de Joodse staat te verschaffen. Amin was drie jaar geleden naar Turkije gevlucht, maar dat land heeft aangekondigd haar te willen arresteren en uitleveren aan de Islamitische Republiek.

Eerder deze week heeft het Iraanse regime twee Iraanse voetbalspelers van een Grieks team veroordeeld, wegens het spelen tegen de Israëlische voetbalclub Maccabi Tel Aviv.

Update: Nada Amin mist haar vlucht naar Israël, onbekend onder welke omstandigheden

Reacties